Tillsätt dadlar, vatten, äggulor och kakao. Kladdig chokladkaka med mandel. 2 1/2 dl dadlar utan kärnor (ca 200g). 2 1/2 dl dadlar utan kärnor (ca 200g)
Vänd ner dadlarna och häll smeten i den smörade formen. Kakans översida ska vara elastisk och porös när den är klar, underst ska socker, smör och kokande vatten ha förvandlats till en mäktig, kladdig sås
Hur ska man få kladdkakan härligt seg utan varken dadlar (som en del ogillar smaken av, samt ville att kladdkakan skulle innehålla långsamma kolhydrater) eller tonvis av smör
12 dadlar, urkärnade. 12 dadlar, urkärnade. En härlig kletig kaka med en djup chokladsmak. Nästa gång tar jag nog ännu mer vaniljpulver för den smaken är lite tunn för en vaniljälskare
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Mixa dadlar, mandelmjöl och kokoschips i en matberedare. Dessa kladdiga pepparkaksmuffins är urgoda. De är helt ok att de är kladdiga när du tar ut dem
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Jag föreställer mig att det går precis lika bra att använda mjuktorkade eller blötlagda fikon i stället för dadlar
kladdkaka dadlar,. Mixa dadlar och kokosmjöl i en mixer. 10 urkärnade dadlar2 dl hasselnötsmjöl2 tsk kokosmjöl5 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 msk honung 3 nypor flingsalt 0,5 dl kokosolja3 äggSätt ugnen på 175 grader. Jag hade min i ugnen 6 minuter och den blev väldigt kladdig. 10 urkärnade dadlar
En söt och härligt kladdig banankaka med dadlar, kanel, nötter och kolasås. Kärna ur dadlarna och hacka dem i små bitar, mosa bananerna och hacka även valnötterna