Smaka av med äppelcidervinäger och kryddor. Skölj kirskålen och torka den på en handduk. Ha ner kirskålen och låt den fräsas under omrörning till den mjuknat
förvällda nässlor - kirskål - citronmeliss och mynta. Häll på vitt vin och vatten, salta. vitt vin. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och potatis
ljummen sås på kirskål och nässlor. 15-20 blad av kirskål. 1 dl vitvin. 100 g, smör (80 till stekning av lök och kantareller + 20 g till nässlor och kirskål). Häll 2 dl vatten över och låt vattnet koka in i vete risotton, när vattnet har kokat in utan att risotton har bränt i botten tillsätter du lite av vinet och grönsaksfon allt eftersom risotton småkokar. Blanchera nässlorna och kirskålen i osaltat vatten i 2-3 minuter. 1 dl vitvin
Tillsätt torrt, vitt vin och den silade och reducerade buljongen. När var liten och hjälpte min far rensa i rabatten berättade han att kirskålen som vi kämpade med att få bort gick att äta