Kirskål vin recept

Kirskålssoppa

Kirskålssoppa

Smaka av med äppelcidervinäger och kryddor. Skölj kirskålen och torka den på en handduk. Ha ner kirskålen och låt den fräsas under omrörning till den mjuknat
Små, behagliga rysningar

Små, behagliga rysningar

Och kirskålen. Tillsammans med täcket av svart vinbärsläder är det inte som någonting annat vi har smakat
Vegetariskt alternativ.

Vegetariskt alternativ.

Rödbeta, rotselleri, persiljerot, kirskål och nässla för att nu nämna några av de undanskymda vardagshjältarna är råvarorna i den här menyn
Ogrässoppa med vaktelägg

Ogrässoppa med vaktelägg

förvällda nässlor - kirskål - citronmeliss och mynta. Häll på vitt vin och vatten, salta. vitt vin. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och potatis
Vitaminboostad ogräspannacotta

Vitaminboostad ogräspannacotta

Jag klippte späda blad av nässlor och kirskål som jag sen förstärkte med ramslök. Häll över vin, creme fraiche och grädde
Torsk med kirskål och nässlor

Torsk med kirskål och nässlor

ljummen sås på kirskål och nässlor. 15-20 blad av kirskål. 1 dl vitvin. 100 g, smör (80 till stekning av lök och kantareller + 20 g till nässlor och kirskål). Häll 2 dl vatten över och låt vattnet koka in i vete risotton, när vattnet har kokat in utan att risotton har bränt i botten tillsätter du lite av vinet och grönsaksfon allt eftersom risotton småkokar. Blanchera nässlorna och kirskålen i osaltat vatten i 2-3 minuter. 1 dl vitvin

Kirskålssoppa

Tillsätt torrt, vitt vin och den silade och reducerade buljongen. När var liten och hjälpte min far rensa i rabatten berättade han att kirskålen som vi kämpade med att få bort gick att äta

Klassisk schweizisk ostfondue

Häll i vinet och citronsaften (ett tryck på citronen, inte mer) och värm långsamt. 2 msk kirskål. 5 dl vin

Kjers-Mousline a la Ulriksdal

näve kirskål, plockade blad. vitt vin. vitvinsvinäger. Soppa. Fräs alla torra ingredienser i en kastrull i oljan

Fläskfilé på kirskålsbädd

Vispa ur den varma stekpannan med vin och crème fraiche. Ta ut kirskålen och lägg på fläskfilébitarna. Häll blandningen över filé och kirskål