Förväll kirskålen/nässlorna. Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. ca 2 liter kirskål
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg och doftar nötigt. Kirskål. När vi flyttade till hus fick jag en trädgård full av kirskål på köpet och bestämde mig snabbt för att försöka utrota den
Tärna osten (riv inte. Kirskål klassas säkert av de flesta som ett ogräs. Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med
Tillsätt små tärningar av fetaost och halvor av urkärnade oliver (använd bara kalamataoliver med kärnor i, de urkärnade är färgade och smakar ingenting
För den som vill går det ju att ha i lagrad ost och vitlök också. Kikärtsknäcke med Kirskålspesto ♥ I bakgrunden syns en Tusensköna som även den är ätbar, läs mer om den HÄR
Lägg den rivna osten i botten på det förgräddade pajskalet, fyll på med blandningen i stekpannan. Med en fyllning av kirskål, nässlor och kantareller är det en flirt med både vår och höst
Köttfärsbiffar med nässlor + kirskål. Plockad en korg med nässlor och kirskål, förvällde dem. Slängd ner "ogräset" tillsammans med ca 100 gram ost, 3 soltorkad tomater, 10 cm purjo,1 dl grädde+ 1 ägg i mixern. Ha det så gott/Anna ca 100 gram ost
Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost
Och kirskålen. Det är rostade fejkmusselskal fyllda med musselröra. Det är små kakor med ost och rucola. Det är generöst utan att vara inställsamt, och till de danska ostronen framstår det som i det närmaste specialgjort, de danska ostronen som kommer in på en hel stenstrand
Strössla ut den rivna osten + den söndersmulade fetaosten ovanpå tomaten och malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten, tomaten och osten
Strössla ut den rivna osten ovanpå malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten och osten