Kirskål ost recept

LCHF - Pesto på nässlor &  kirskål till lax!

LCHF - Pesto på nässlor & kirskål till lax!

Förväll kirskålen/nässlorna. Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. ca 2 liter kirskål
Paj med kirskål och schwarzwaldskinka

Paj med kirskål och schwarzwaldskinka

ost och mjölk/grädde. Nu tidigt på våren sticker kirskålen upp lite överallt i trädgården. Då är det perfekt att göra en paj med kirskål
Kirskålspesto med ramslök

Kirskålspesto med ramslök

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg och doftar nötigt. Kirskål. När vi flyttade till hus fick jag en trädgård full av kirskål på köpet och bestämde mig snabbt för att försöka utrota den
Panerad kyckling

Panerad kyckling

Här serverades den med stekt kirskål och röra på soltorkade tomater och keso (recept kommer). Fisk, kyckling, ost eller vad som helst
Kirskålspaj - ett hatat ogräs

Kirskålspaj - ett hatat ogräs

Tärna osten (riv inte. Kirskål klassas säkert av de flesta som ett ogräs. Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Tillsätt små tärningar av fetaost och halvor av urkärnade oliver (använd bara kalamataoliver med kärnor i, de urkärnade är färgade och smakar ingenting
Kirskålspesto, Kikärtsknäcke & Dagsattplocka.se

Kirskålspesto, Kikärtsknäcke & Dagsattplocka.se

För den som vill går det ju att ha i lagrad ost och vitlök också. Kikärtsknäcke med Kirskålspesto ♥ I bakgrunden syns en Tusensköna som även den är ätbar, läs mer om den HÄR
Nässel- och kirskålspaj med kantareller

Nässel- och kirskålspaj med kantareller

Lägg den rivna osten i botten på det förgräddade pajskalet, fyll på med blandningen i stekpannan. Med en fyllning av kirskål, nässlor och kantareller är det en flirt med både vår och höst
Kan du inte utplåna den - ät den!

Kan du inte utplåna den - ät den!

Kirskålen. Riv smakrik ost. Så förlika dig med att du fått in ogräsplågan Kirskål i din trädgård, och laga smarriga saker av den
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, timjan och peppar och häll i formen. Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort
Äta ogräs?

Äta ogräs?

Köttfärsbiffar med nässlor + kirskål. Plockad en korg med nässlor och kirskål, förvällde dem. Slängd ner "ogräset" tillsammans med ca 100 gram ost, 3 soltorkad tomater, 10 cm purjo,1 dl grädde+ 1 ägg i  mixern. Ha det så gott/Anna ca 100 gram ost
Pizza Bianca med svartkål och fläsk

Pizza Bianca med svartkål och fläsk

Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost
Små, behagliga rysningar

Små, behagliga rysningar

Och kirskålen. Det är rostade fejkmusselskal fyllda med musselröra. Det är små kakor med ost och rucola. Det är generöst utan att vara inställsamt, och till de danska ostronen framstår det som i det närmaste specialgjort, de danska ostronen som kommer in på en hel stenstrand
Malabarspenatpaj med tomat och fetaost

Malabarspenatpaj med tomat och fetaost

Strössla ut den rivna osten + den söndersmulade fetaosten ovanpå tomaten och malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten, tomaten och osten

Dagar med värmebölja

OGRÄSPAJ med kirskål och nässlor. Tillsätt hälften av osten. nässlor, kirskål, målla). Häll fyllningen över bladen och strö resten av osten över
Malabarspenatpaj

Malabarspenatpaj

Strössla ut den rivna osten ovanpå malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten och osten

Grilla ekologiskt säsongsmat juni

vattenkrasse, harsyra, svara vinbärsblad, vaxbönor, sallad, ramslök, pepparrot, morot, persilja, dill, körvel, basilika, kirskål, gräslök, libbsticka, mynta, citronmeliss, nässlor, oregano, timjan, ruccola, sallad

Broccoli- och kirskålspaj

Blanda samman cream fraiche, ägg, ost, salt, soltorkade tomater, chili, gräslök och kirskål och häll sedan äggstanningen över grönsakerna