Kirskål med olivolja och citron recept

Kirskål & avokadopasta

Kirskål & avokadopasta

Riv citronzestetoch blanda zest, citronsaft, chili, salt och svatpeppar medkirskål- och avokadoröran
Kirskålspesto, Kikärtsknäcke & Dagsattplocka.se

Kirskålspesto, Kikärtsknäcke & Dagsattplocka.se

Gnid in ett bakplåtspapper medOlivolja/Kokosoljaoch pytsa sedan över smeten. Kikärtsknäcke medKirskålspesto ♥ I bakgrunden syns en Tusensköna som även den är ätbar, läs mer om den HÄR

HELGEN!

Skrev ju i ett tidigare inlägg om Kirskåls-Falafeloch på bilden nedan går det att skåda dem. Kirskål. Sedan stekte jag dem gyllenbruna och serverade med Bönpasta*, Ärtskott*, Lingon*, Olivolja*, Havssalt* & Citron*

Här var’e tillökning!

Kirskålen ska bort och som en positiv bieffekt spiller det över ädlare saker på mig. I holkarna är det full rulle, igår drullade det två nyss flygga, duniga kråkungar omkring på moss- & gräsmattan och ”i spenaten” jobbas det för högtryck med att säkra arternas fortbestånd

Kirskål med olivolja och citron

Sallad och grönt Kirskål. Idag åt vi stekt/friterad kirskål för andra dagen i rad, jag kan lova att det inte blir sista
VÅR!!! Käka ogräs…

VÅR!!! Käka ogräs…

Kirskål passar också utmärkt tillsammans med kokt ägg och kokt potatis till en smakrik och matig picknicksallad

Pesto av kirskål

Tillsammans med kanterna på frukostosten och de nötter som fanns hemma trollade jag fram två jättegoda pesto som blir betydligt billigare att göra än den traditionella på basilika, parmensan och pinjenötter

Sparrisrisoni med egen pesto

Lägg basilika, kirskål, olivolja, mandel, vitlök, eventuellt näringsjäst samt citronsaftoch rivet skal i en skål