Hoppas att ni har haft en skön dag, det har vi haft… har brottats medkirskål. Om jag skulle ha det i sallad så hade vi blivit mätta av bara salladen, blir hysterisk av all kirskål
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kan man även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
Kirskålen ska bort och som en positiv bieffekt spiller det över ädlare saker på mig. I holkarna är det full rulle, igår drullade det två nyss flygga, duniga kråkungar omkring på moss- & gräsmattan och ”i spenaten” jobbas det för högtryck med att säkra arternas fortbestånd
Idag åt vi stekt/friterad kirskål för andra dagen i rad, jag kan lova att det inte blir sista. Vi har (fram tills nu) sett det som ogräs och kämpat till och från med att få bort det
Utgå ifrån din favoritpajdeg till bottnen (jag gillar själv en blandning av vete- och grahamsmjöl, brukar ersätta någon msk av vattnet med pressad citron och använder gärna kesella)
Häll vätskan genom en sil, och smaksätt medcitron och honung. Detta receptet som jag fick av fru Ringdahl innehöll även 1 dl kirskål i sin orginalvariant. 1 dl färska nässelblad 1 dl vatten 1 tsk honung1–2 msk citronsaft½ tsk färsk, riven ingefära. 2 msk citronsaft