Hacka den gula löken grovt, stek i en stekpanna med lite matolja, salt och currypastan några minuter, tillsätt sedan de grovhackade morötterna, låt steka några minuter, sedan tillsätter du löken och morötterna till kirskålen
Finhacka lök och vitlök. Grön av trädgårdens ogräs, kirskål och brännässlor. Smält smör i en kastrull och fräs löken till den blir blank, men inte tar färg
Stekt lökStrimla den gula löken. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost
4 dl örter, Exempel på ingredienser förutom salt kan vara timjan, oregano, basilika, dill, kirskål, gräslök, gul lök, vitlök, chilipeppar, salvia, purjolök, mejram, rosmarin, brännässla, morot, rotselleri, isop, pepparrot, äpple, gurkört mm. 4 dl örter, Exempel på ingredienser förutom salt kan vara timjan, oregano, basilika, dill, kirskål, gräslök, gul lök, vitlök, chilipeppar, salvia, purjolök, mejram, rosmarin, brännässla, morot, rotselleri, isop, pepparrot, äpple, gurkört mm
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Trots att ingredienslistan är lång är det otroligt billig mat för under 10 kr per måltid, särskilt med kirskål, troligtvis vårt vanligaste ogräs som faktiskt smakar riktig gott. 2 röda lökar, hackade. 3 vitlöksklyftor, hackade. 300g grovhackad svartkål/mangold/kirskål. Lägg sedan lök, selleri, morot och olivolja i din sopp-gryta och stek 10 minuter till det känns mjukt, utan att det tar så mycket färg. 1 gul lök, grovhackad. 2 röda lökar, hackade. 3 vitlöksklyftor, hackade. 300g grovhackad svartkål/mangold/kirskål. 1 gul lök, grovhackad