Blanda gräddfil, creme fraiche och ägg. Kirskål klassas säkert av de flesta som ett ogräs. Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med
Hoppas att ni har haft en skön dag, det har vi haft… har brottats med kirskål. Om jag skulle ha det i sallad så hade vi blivit mätta av bara salladen, blir hysterisk av all kirskål
Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost
Laxlasagne och kirskål på dagens tallrik. 2 dl creme fraiche (inte lättvariant). 2 dl creme fraiche. Jag har gjort en liknande lasagne innan, men med skaldjur också
Till detta hade vi en risonisallad, helt enkelt bara kokt risoni som vi blandat med skivad vårlök och en örtolja (vi mixade olivolja med vitlök o persilja, lite kirskål samt salt o peppar, en skvätt äppelcidervinäger för balansens skull)Det är nåt speciellt med att äta ute trots att regnet hänger i luften o det blåser lite småkyligt
Naturen är full av gratis mat, råvaror som kirskål, nässlor, maskros, ängssyra, harsyra, o. Vispa samman ägg, mjölk, crème fraiche, ost, salt och peppar, tillsätt den avkylda gröna röran och svampen, häll hela blandningen över det förgräddade pajskalet
Värm upp soppan strax före servering och tillsätt creme fraichen under omrörning. ½ dl Creme fraiche. Sparris och kirskålsoppakuverbröd och pepparrotssmörRecept för 4 personerIngredienser. En knippe grön sparris ( ca 12 st)12 st kirskålsblad med stjälk½ vitlöksklyftaEn bit Purjo ( ca 1 dl finhackad)½ dl Creme fraiche½ liter grönsaksfond (osaltad)2 dl vattensalt och peppar1. Putsa kirskålsbladen med sina stjälkar, skär purjon i mindre bitar, lägg allt i kastrullen och låt det koka tills sparrisen blivit mjuk, det tar ca 3-4 minuter. 2 msk majonnäs2msk riven pepparrot2 msk creme fraiche omröres ordentligt och ställs i kylen för en stundBon Appetit( bilder saknas men kommer upp senare) 12 st kirskålsblad. 2 msk creme fraiche