När jag kollade på restaurangen Buljongs facebooksida hittade jag ett recept på kirskålssoppa och ett par veckor senare hade det hunnit komma upp nya skott efter att växterna klippts ned med trimmer
Kirskål växer överallt. En rejäl bunt kirskålsblad. 1 liten gul lök1 klyfta vitlök1 dl grädde0,5 dl vatten1 grönsaksbuljongmuskotsalt pepparFinhacka lök och vitlök, fräs i olja, rensa bladen från stjälkarna, hacka grovt, stek med löken, häll på vatten grädde buljong, koka 15 min, mixa slätt, smaka av med salt och peppar och ev muskot. 1 grönsaksbuljong
Här kommer recept på en ogrässoppa, kirskålscapuccino. Koka upp buljongen och vispa ner den i purén. Lägg is i en skål och fyll med vatten, häll av kokvattnet och lägg kirskålen i isvattnet, detta för att behålla den gröna vackra färgen
Häll över kokande buljong, bara så mycket så det nätt och jämt täcker bladen. Kirskålen funkar likadant, men de är även rätt bra på att sätta små nya skott av sig själva hela sommaren
Ha gärna mina dinkelfrallor med kirskål i till soppan. Koka rotsakerna i buljongen och skär i bitar. Häll bort lite av buljongen och lägg alla ingredienserna i matberedaren och kör