Blanda gräddfil, creme fraiche och ägg. Kirskål klassas säkert av de flesta som ett ogräs. Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med
Det ena lägret äter kirskål och hyllar dess hälsoeffekter, det andra säger bestämt. Som om att äta kirskålen skulle ge denna fruktansvärt invasiva växt existensberättigande
Den delikata pepparroten är nämligen ett riktigt ogräs i klass med kvickrot och kirskål. 2 ägg. 2 ägg 0. I min hästhage växer en liten skog – en skog av pepparrot
Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en jämn deg. Med en fyllning av kirskål, nässlor och kantareller är det en flirt med både vår och höst
Lägg i kirskålen. Lägg blandningen i pajskalet. Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, timjan och peppar och häll i formen
Köttfärsbiffar med nässlor + kirskål. Plockad en korg med nässlor och kirskål, förvällde dem. Slängd ner "ogräset" tillsammans med ca 100 gram ost, 3 soltorkad tomater, 10 cm purjo,1 dl grädde+ 1 ägg i mixern. 1 ägg
Och kirskålen. Men det är frågan om ändå inte vakteläggen – inlagda i äppelcidervinäger, hörökta och krönta med några distinkta saltflingor – är det skarpaste inslaget i paraden av amuse-boucher (läsare som går igång på språknörderier får gärna skriva och föreslå en bättre pluralform)