Kinesiskt risvin recept

Chinese orange chicken stir-fry

Chinese orange chicken stir-fry

Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. 2 msk kinesisktrisvin eller sherry. Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet
Schezuan biff

Schezuan biff

3 msk kinesisk svart vinäger (eller risvinäger). 2 msk kinesisktrisvin eller sake eller torr sherry. 3 msk kinesisk svart vinäger (eller risvinäger). 2 msk kinesisktrisvin eller sake eller torr sherry
Chinese Mongolian beef

Chinese Mongolian beef

1msk kinesisktrisvin. 2msk kinesisktrisvin. Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga
Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Tillsätt kinesisktrisvin, socker och buljongtärning under fortsatt omrörning. 5 kinesisktrisvin. Skär köttet i knappt 3 cm stora tärningar
Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Skär sidfläsket i 3x3 centimeter stora kuber. Behåll fettet. och svålen, det förbättrar smaken. Gillar du inte dessa delar så kan du ta bort
Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

Som ni märkt har jag alldeles snöat in på det här med asiatisk mat och då framförallt kinesiskt. Ett exempel är risvin

Bibimbap & 7 olika sorters banchan

använde något kinesiskt. risvin jag hade hemma). använde något kinesiskt. risvin jag hade hemma). 1tsk mirin (koreanskt risvin). 2msk risvin (eller vinäger, jag                                                                . 1tsk mirin (koreanskt risvin). 2msk risvin (eller vinäger, jag
Shu mai Dumplings

Shu mai Dumplings

1dl risvinäger. 1msk kinesisktrisvin. 1dl risvinäger. 1msk kinesisktrisvin. I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Dumplings

Dumplings

1dl risvinäger. 1msk kinesisktrisvin. 1dl risvinäger. 1msk kinesisktrisvin. Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

kinesisktrisvin eller torr sherry. Skär sidfläsket i 3x3 centimeter stora kuber. Behåll fettet. och svålen, det förbättrar smaken
Saliva chicken noodle salad

Saliva chicken noodle salad

2msk risvinäger. 3msk kinesisktrisvin. 2msk risvinäger. 3msk kinesisktrisvin. En sval kyckling"sallad" china-style som inte som en vanlig sallad innehåller en massa grönsaker, utan enkelt serveras med risnudlar som drar åt sej alla goda smaker från vinegretten den serveras i, än en gång galet gott
Chilistekt kål

Chilistekt kål

Woka i några sekunder och tillsätt sedan kycklingbuljongtärning, socker, risvinäger, salt, och kinesisktrisvin
Salivkyckling? - Kou Shui Ji (口水鸡)

Salivkyckling? - Kou Shui Ji (口水鸡)

Kinesiskt,. Skölj kycklingen, skiva i ingefära, lägg i vårlök och risvinet. • 1-2msk Kinesisktrisvin (Ja ok, Sherry om det verkligen är nöd. • 3msk Kinesisktrisvin. 1-2msk Kinesisktrisvin. 3msk Kinesisktrisvin
Sichuan

Sichuan

Kinesisktrisvin eller sherry. Ett av mina absoluta matlagningsprogram är Kinas mat, med Fredrik Önnevall