Kinesiska knyten recept

Dumplings med kyckling

Dumplings med kyckling

Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten
Yum Cha steg 2- fyllning och njutning

Yum Cha steg 2- fyllning och njutning

Vik över till en trekant, ta de två hörnen som är längst ut på vecklinjen och för ihop så att det blir som en halvmåne, överlappa deghörnen och kläm ihop, jösses vad svårt det var att förklara, gör som ni vill bara ni trycker ut luften och får de små knytena att sluta tätt eller titta på bilden här under

Gyoza med fläskfyllning

Men som sagt var, beroende på vad man känner till bäst skulle man lika gärna kunna säga att dumplings är den kinesiska motsvarigheten till gyoza
Crispy duck med hallon-hoisin.

Crispy duck med hallon-hoisin.

En kul och lättlagad festmåltid där alla får fixa sina egna små knyten. 5 salladslökar 3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad. 5 salladslökar 3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad
Gyoza med fläskfyllning

Gyoza med fläskfyllning

Men som sagt var, beroende på vad man känner till bäst skulle man lika gärna kunna säga att dumplings är den kinesiska motsvarigheten till gyoza
Japanska Sushi & Kinesiska Potstickers Dumpling

Japanska Sushi & Kinesiska Potstickers Dumpling

Vill du imponera på grannarna så formar du dumplingen till små söta knyten. 1pkt Dimsumplattor (att fylla smeten med)200g Fläskfärs200g Kinesiska räkor1st Ekologiskt ägg1 tsk Salt2msk Rapsolja1msk Kinesisk soja½dl Finhackad koriander½dl Finstrimlad vårlök2msk Färskriven ingefära1dl Vatten eller kycklingbuljong att koka dumplingen i. 200g Kinesiska räkor

Dumplings

Dumplings finns i en mängd olika former, men det som först kommer i tankarna brukar vara den ångkokta kinesiska varianten

Ångkokta kinesiska knyten

Lägg knytena i en ångkokningskorg med bakplåtspapper och ångkoka cirka 15 minuter, i omgångar om det behövs, tills fluffiga

Kinesiska knyten

Klä en bambukorg med bakplåtspapper och lägg i knytena. Ställ ångkokningskorgen över det kokande vattnet, lägg på locket och ångkoka cirka tio minuter tills knytena är genomkokta

Kinesiska wontonknyten

För över wontonknytena på den bakpappersklädda plåten. Ugnsbaka cirka 15 minuter, tills knytena är krispiga och gyllene

Kinesiska Dumplings!

6 st torkade kinesiska svampar. Lägg svamparna i blöt i varmt vatten i ca 20 min. Skala under tiden räkorna (glöm inte att ta bort tarmen) och hacka ner till mindre bitar (går att köra i matberedaren)

Dumplings med räkor och pilgrimsmussla

Ångkoka knytena i ca 8 minuter. Hacka pilgrimsmusslor och räkor grovt. Finhacka alla grönsaker och blanda försiktigt med räkor och musslor i en bunke till en jämn smet

Kycklingwonton i mustig soppa

Finhacka citrongräs, salladslök, morot och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda kycklingfärsen tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen