Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten
25 gram torkade kinesiska svarta champinjoner. 25 gram torkade kinesiska svarta champinjoner. De bästa dumplings jag någonsin ätit åt jag på restaurang Yauatcha i London
Vik över till en trekant, ta de två hörnen som är längst ut på vecklinjen och för ihop så att det blir som en halvmåne, överlappa deghörnen och kläm ihop, jösses vad svårt det var att förklara, gör som ni vill bara ni trycker ut luften och får de små knytena att sluta tätt eller titta på bilden här under
Bryt gärna de torra knytena i mindre bitar innan du lägger nudlarna i det kokande vattnet. Mangoglacerade nudlar med fräs1 pkt frysta mangotärningarCa 300 g kinesiska äggnudlarRapsolja1 röd lök i strimlor1 röd strimlad paprika1 grön strimlad paprika1 knippe strimlad salladslök1 tsk sesamoljaSalt och svartpeppar
Pot-Stickers heter Goutie på (någon slags) kinesiska och är degknyten, som oftast är fyllda med en fläskfärsfyllning (denna gång blev det dock kyckling för min del)
En kul och lättlagad festmåltid där alla får fixa sina egna små knyten. 5 salladslökar 3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad. 5 salladslökar 3 späda morötter 1 gurka 2 chilifrukter 1/2 citron salt 1 kruka mynta 1 kruka koriander 1 lime 20 kinesiska pannkakor (finns i asiatiska butiker), kan ersättas med isbergssallad
Vill du imponera på grannarna så formar du dumplingen till små söta knyten. 1pkt Dimsumplattor (att fylla smeten med)200g Fläskfärs200g Kinesiska räkor1st Ekologiskt ägg1 tsk Salt2msk Rapsolja1msk Kinesisk soja½dl Finhackad koriander½dl Finstrimlad vårlök2msk Färskriven ingefära1dl Vatten eller kycklingbuljong att koka dumplingen i. 200g Kinesiska räkor
Klä en bambukorg med bakplåtspapper och lägg i knytena. Ställ ångkokningskorgen över det kokande vattnet, lägg på locket och ångkoka cirka tio minuter tills knytena är genomkokta
6 st torkade kinesiska svampar. Lägg svamparna i blöt i varmt vatten i ca 20 min. Skala under tiden räkorna (glöm inte att ta bort tarmen) och hacka ner till mindre bitar (går att köra i matberedaren)
Ångkoka knytena i ca 8 minuter. Hacka pilgrimsmusslor och räkor grovt. Finhacka alla grönsaker och blanda försiktigt med räkor och musslor i en bunke till en jämn smet
Finhacka citrongräs, salladslök, morot och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda kycklingfärsen tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen