Kinesiska dumplings recept

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Alla tre dumplingsfyllningarna tillagas på samma sätt. 1Laxdumplings150 g laxfilé, färsk 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 tsk limejuice 0,5 st röd chilifrukt 0,5 krm peppar 2-3 kvistar färsk koriander 8 st wontondegplattor. 1Biffdumplings150 g utskuren biff 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 st vitlöksklyfta 4-5 stänk tabasco 8 st wontondegplattor 2 msk smör till stekning. 1Kalkondumplings150 g färsk kalkon 1 msk sesamolja 1 msk fisksås 0,5 st röd chilifrukt 8 st wontondegplattor. 1Kokossoppa (Tom Kha)100 g färska champinjoner, delade 1 burk kokosmjölk 5 cm färsk ingefära, skivad 2 st citrongrässtjälkar 3 st färska lime blad 5 msk fisksås 1 dl limejuice 5 stjälkar färsk koriander, grovhackad 2 st färska röda chilifrukter, hackadeDumplings
Kinesiska dumplingar – Jiao zi

Kinesiska dumplingar – Jiao zi

Deg. Blanda vetemjöl och kallt vatten. Degen får inte vara för klibbig. Låt den vila i cirka 30 minuter. Knåda ut degen till en rulle och skär i små cylindrar
Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Laxdumplings150 g laxfilé, färsk 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 tsk limefrukt, juice 0,5 röd chilifrukt 0,5 krm peppar 2-3 kvistar färsk koriander 8 wontondegplattor. 1Biffdumplings150 g ryggbiff 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 klyfta vitlök 4-5 droppar tabasco 8 wontondegplattor 2 msk smör, till stekning. 1Kalkondumplings150 g färsk kalkon 1 msk sesamolja 1 msk fisksås 0,5 röd chilifrukt 8 wontondegplattor

Kinesiska dumplings - Dim Sum

(Se på internet efter olika sätt att vika dumplings eller använd fantasin). Deg. Mät upp mjölet i en bunke
Dumplings med kyckling

Dumplings med kyckling

Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten
Sichuan dumplings med kryddstark sås - inspiration från Ken Hom

Sichuan dumplings med kryddstark sås - inspiration från Ken Hom

De bästa dumplings jag någonsin ätit åt jag på restaurang Yauatcha i London. När vi i lördags lagade dumplings och friterade wonton grät jag inte, men jag kunde däremot konstatera att dessa hemlagade läckerheter klådde allt i denna väg som jag hittills jag ätit i Sverige
Glutenfria Dumplings – 2 fyllningar vegan och kyckling

Glutenfria Dumplings – 2 fyllningar vegan och kyckling

Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiskadumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter
Dumplings

Dumplings

Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
Shu mai Dumplings

Shu mai Dumplings

I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Gott Nytt Kinesiskt Nyår!

Gott Nytt Kinesiskt Nyår!

Dumplings, eller Jiaotzi, som de heter på kinesiska, blev en ny favorit, så nu blir det till att knyppla dumplings oftare
Dim Sum

Dim Sum

Dim sum-deg. Mät upp mjölet i en bunke. Gör en liten grop i mjölet och tillsätt vatten lite i taget och rör runt
Kinesisk Dumplingsoppa

Kinesisk Dumplingsoppa

ex kinesiska skogsöron eller shitaki. ex kinesiska skogsöron eller shitaki. Vi har verkligen fastnat för det Asiatiska köket, det är så galet god och fräsch mat och hur kul som helst att göra, vi kollar olika tillagningssätt på youtub, sen testar vi och tränar för det är inte helt lätt i början att vika en dumpling och det finns så många olika vikningar att öva på, gillar ni oxå Asiatisk mat men bara köper färdigt för att det ser krångligt ut så rekomenderar vi er att prova göra själv, det är lite krångligt i början men man lär sig snabbt och än en gång, det blir sååååå mycket godare
Enkel char siu baserad på hoi sin sauce

Enkel char siu baserad på hoi sin sauce

Char Siu är ju det där klassiska "BBQ" fläsket man kan få på alla Kinesiska restauranger. Men det här är en snabb och enkel variant jag brukar göra till nudlar, stekt ris eller som fyllning i dumplings
Yum Cha steg 2- fyllning och njutning

Yum Cha steg 2- fyllning och njutning

För nu fortsätter vi med mina dumplings. Sätt en stekpanna på spisen och låt den bli ordentligt varm, häll i rapsolja och några droppar sesamolja, stek dina dumplings gyllenbruna och krispiga