Deg. Blanda vetemjöl och kallt vatten. Degen får inte vara för klibbig. Låt den vila i cirka 30 minuter. Knåda ut degen till en rulle och skär i små cylindrar
Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten
De bästa dumplings jag någonsin ätit åt jag på restaurang Yauatcha i London. När vi i lördags lagade dumplings och friterade wonton grät jag inte, men jag kunde däremot konstatera att dessa hemlagade läckerheter klådde allt i denna väg som jag hittills jag ätit i Sverige
Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiskadumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter
Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
ex kinesiska skogsöron eller shitaki. ex kinesiska skogsöron eller shitaki. Vi har verkligen fastnat för det Asiatiska köket, det är så galet god och fräsch mat och hur kul som helst att göra, vi kollar olika tillagningssätt på youtub, sen testar vi och tränar för det är inte helt lätt i början att vika en dumpling och det finns så många olika vikningar att öva på, gillar ni oxå Asiatisk mat men bara köper färdigt för att det ser krångligt ut så rekomenderar vi er att prova göra själv, det är lite krångligt i början men man lär sig snabbt och än en gång, det blir sååååå mycket godare
Char Siu är ju det där klassiska "BBQ" fläsket man kan få på alla Kinesiska restauranger. Men det här är en snabb och enkel variant jag brukar göra till nudlar, stekt ris eller som fyllning i dumplings
För nu fortsätter vi med mina dumplings. Sätt en stekpanna på spisen och låt den bli ordentligt varm, häll i rapsolja och några droppar sesamolja, stek dina dumplings gyllenbruna och krispiga
Pot-Stickers heter Goutie på (någon slags) kinesiska och är degknyten, som oftast är fyllda med en fläskfärsfyllning (denna gång blev det dock kyckling för min del)