Kinesisk vinäger recept

Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Tillsätt tomatpuré, vinäger, honung, soja och spadet från ananasen. Kinesisk fläskgryta ca 6 port. 2 msk balsamvinäger. 1-2 msk kinesisk soja. 2 msk balsamvinäger. 1-2 msk kinesisk soja
Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Smaka av med vinäger och soja. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Sötsur kinesisk gryta

Sötsur kinesisk gryta

Tillsätt fond, majs-stärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om och häll i grytan. 1 msk kinesisk soja. 5 msk rödvinsvinäger
Kinesisk kycklinggryta

Kinesisk kycklinggryta

Blanda sojamarinaden av risvinäger, socker, vitt vin, ljus soja, mörk soja samt sesamolja. Smaka av med salt, soja, chili, vinäger och socker samt servera kycklinggrytan med kokt jasminris eller vänd i kokta äggnudlar
Kinesisk kyckling i sötsur sås

Kinesisk kyckling i sötsur sås

Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 5 msk kinesisk soja. 5 msk rödvinsvinäger
Kinesisk biff med sötsur sås

Kinesisk biff med sötsur sås

2 msk kinesisk soja. 2 msk vinäger. 1,5 tsk vinäger. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar. 3 msk olja 3 msk soja 1,5 tsk vinäger 0,75 dl chilisås 0,5 tsk ingefära, malen 1,5 msk honung saft av 1 lime 1 klyfta vitlök, pressad 2 tsk arrowrot 1,5 dl vatten
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

Tillsätt vatten, fond, honung, soja och vinäger. 2 msk vitvinsvinäger. Putsa köttet och skär filén i skivor
Kinesisk sötsur sås

Kinesisk sötsur sås

Ingredienser 1 msk olja 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 3 msk socker 4 dl kycklingbuljong 1 msk potatismjöl 1 msk vinäger 2 tsk tomatpuré Köp receptet
Kinesisk kyckling med cashewnötter.

Kinesisk kyckling med cashewnötter.

Tillsätt kycklingen, socker och vinäger och fräs ytterligare någon minut. 500 g kycklingbröstfiléer 1 tsk salt 1 äggvita 2 tsk majsstärkelse 1 röd chili 2 cm färsk ingefära 5–6 stjälkar selleri 1 liten purjolök olja till stekning 1 tsk rårörsocker 1 tsk vitvinsvinäger ca 1 msk sesamolja 75 g rostade cashewnötter. 1 tsk vitvinsvinäger
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney1/2 kg svenska plommon 1 liten rödlökFärsk ingefära, 2 tsk finrivenVitlök, 1 tsk finriven 2 dl socker 1 dl vinäger 1 dl vatten 1 stjärnanis 2 hela nejlikor 3 torkade röda chili 1 liten kanelstång 1/4 tsk salt 2 msk soja (kinesisk/japansk). 1 dl vinäger
Kinesisk kycklinggryta

Kinesisk kycklinggryta

Späd med hönsbuljong, soja, sirap, vinäger och ananasspad. 5 msk vinäger. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken
Kinesisk kyckling

Kinesisk kyckling

Blanda soja, honung, chilisås, vinäger, pressad vitlök, salt och peppar. 2 msk kinesisk soja. 2 msk vitvinsvinäger
Kinesisk ravioli

Kinesisk ravioli

Arbeta samman färsen med salt, soja, buljong och balsamvinäger. Smaksätt balsamvinägern med pressad vitlök
Kinesisk apelsinkyckling

Kinesisk apelsinkyckling

½ dl vitvinsvinäger. Vispa ihop kycklingfond, vatten, socker, vinäger och soja. ½ dl vitvinsvinäger. Vispa ihop kycklingfond, vatten, socker, vinäger och soja

Kinesisk gryta

Tillsätt vatten, fond, honung, soja och vinäger. Putsa köttet och skär filén i skivor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och pep-par