Smaka av med vinäger och soja. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Blanda sojamarinaden av risvinäger, socker, vitt vin, ljus soja, mörk soja samt sesamolja. Smaka av med salt, soja, chili, vinäger och socker samt servera kycklinggrytan med kokt jasminris eller vänd i kokta äggnudlar
Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 5 msk kinesisk soja. 5 msk rödvinsvinäger
Smaka av med vinäger och soja. Igår efter avslutat värv med målning fick vi tacksamt äta middag med pappa som stått vid spisen och lagat sin kinesiska fläskfilégryta
Tillsätt kycklingen, socker och vinäger och fräs ytterligare någon minut. 500 g kycklingbröstfiléer 1 tsk salt 1 äggvita 2 tsk majsstärkelse 1 röd chili 2 cm färsk ingefära 5–6 stjälkar selleri 1 liten purjolök olja till stekning 1 tsk rårörsocker 1 tsk vitvinsvinäger ca 1 msk sesamolja 75 g rostade cashewnötter. 1 tsk vitvinsvinäger
½ dl vitvinsvinäger. Vispa ihop kycklingfond, vatten, socker, vinäger och soja. ½ dl vitvinsvinäger. Vispa ihop kycklingfond, vatten, socker, vinäger och soja