Kinesisk svamp recept

Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 100 g shitakesvamp (delade)
Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Kinesisk kyckling - med svamp chili och citron

Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 100 g shitakesvamp (delade). Matolja 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt 100 g shitakesvamp (delade) 100 g ostronskivling (rives i bitar) 100 g champinjoner (delade) 3 vitlöksklyftor (skivas) 3 cm ingefära (skivas) 1-2 färsk chili (skivas) 2 tsk socker 3 dl kycklingfond (hemmagjord) 2 gul lök (skivas eller båtar) 3 msk ostronsås 2 msk stark chilisås 1 msk soja ½ tsk sesamolja Maizena till redning 150 g purjolök (skivas)
Kyckling med kinesisk svamp

Kyckling med kinesisk svamp

Hetta upp stekpanna med oljan, kinesisk kryddmix och fräs vitlöksblandningen. Sedan skär svampen i bitar
Kyckling med kinesisk svamp

Kyckling med kinesisk svamp

Hetta upp stekpanna med oljan, kinesisk kryddmix och fräs vitlök blanningen. Sedan skär svamp i bitar. Lägg i svampen, häll i redningen, koriandern och rör om
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

Stek lök och svamp i matolja tills det börjar få lite färg. När köttet börjar bli klart tillsätt lök, svamp, bambuskott, vattenkastanj och häll
Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Sötsur kinesisk gryta

Sötsur kinesisk gryta

Ansa och skiva svampen. Tillsätt svamp, sockerärter, vattenkastanjer, purjolök, paprika och ana-nas och låt koka under omrörning i ca 2 minuter. 1 msk kinesisk soja
Kinesisk kycklinggryta

Kinesisk kycklinggryta

Lägg torkad svamp i blöt. Häll av vattnet från den torkade svampen. Börja med rödkål sedan salladskål, minimajs, torkad svamp, champinjoner, purjolök och salladslök
Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Svampen åt bara jag av och min man fick en vitlökssås med massor av sambal till istället. Kinesisk köttfärsröra i pitabröd4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta300 g vitkål100 g champinjoner300 g köttfärs1 köttbuljongtärning2 krm salt1 krm peppar1 msk kinesisk soja1 röd paprika6-8 pitabröd1 dl crème fraiche2 msk sweet chilisås1
Kinesisk Dumplingsoppa

Kinesisk Dumplingsoppa

½dl torkad svamp som t. ex kinesiska skogsöron eller shitaki. ½dl torkad svamp som t. ex kinesiska skogsöron eller shitaki
Svamp och kycklingris

Svamp och kycklingris

Bjud kinesisk soja till. Rensa svampen och dela den eventuellt. Lägg grönsakerna i svamppannan tillsammans med lite matfett
Kinesisk kyckling med ris

Kinesisk kyckling med ris

I en ugnsfast gryta med lock, stek svampen i lite av oljan. Kinesisk kyckling med ris 3 port 2 msk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk maizena 1 kycklingfilé, skuren i 1 cm stora bitar 2 salladslök 1 vitlöksklyfta 1 bit färsk riven ingefära, ca 1 msk shiitakesvamp, tunnt skivade (ca 2 dl) 1 msk raps- eller jordnötsolja 2,5 dl råris 1 tsk salt 0,5 l kycklingbuljong Sätt ugnen på 200 grader. ca 1 msk shiitakesvamp
Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling

Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling

Jag har aldrig tillagat det tidigare, men jag hittade den bland svampen på Hemköp. När jag var liten gick vi ofta på kinesisk restaurang (NÄR vi gick på restaurang vilket inte alls var ofta) och då åt jag alltid soppa till förrätt
Kinesisk fisksoppa med räkor

Kinesisk fisksoppa med räkor

Du kan använda färska eller frysta skivade champinjoner istället för torkad kinesisksvamp och i övrigt följa receptet
Kinesisk kyckling

Kinesisk kyckling

Skiva svampen. 2 msk kinesisk soja. Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av allt köttet från skrovet
Kinesisk böngroddsgryta

Kinesisk böngroddsgryta

(Om man vill kan man hälla bort baconfetttet och använda margarin eller olja att steka i)Höj värmen och tillsätt purjon, paprikan och svampen
Kinesisk mandelkyckling

Kinesisk mandelkyckling

Hacka lök och svamp. Lite kinesiskt i höstmörkret. Ta av från pannan och fräs lök och svamp. Lägg kyckling, lök och svamp i en gryta och pudra över mjölet