Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 100 g shitakesvamp (delade)
Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 100 g shitakesvamp (delade). Matolja 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt 100 g shitakesvamp (delade) 100 g ostronskivling (rives i bitar) 100 g champinjoner (delade) 3 vitlöksklyftor (skivas) 3 cm ingefära (skivas) 1-2 färsk chili (skivas) 2 tsk socker 3 dl kycklingfond (hemmagjord) 2 gul lök (skivas eller båtar) 3 msk ostronsås 2 msk stark chilisås 1 msk soja ½ tsk sesamolja Maizena till redning 150 g purjolök (skivas)
Hetta upp stekpanna med oljan, kinesisk kryddmix och fräs vitlök blanningen. Sedan skär svamp i bitar. Lägg i svampen, häll i redningen, koriandern och rör om
Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Ansa och skiva svampen. Tillsätt svamp, sockerärter, vattenkastanjer, purjolök, paprika och ana-nas och låt koka under omrörning i ca 2 minuter. 1 msk kinesisk soja
Lägg torkad svamp i blöt. Häll av vattnet från den torkade svampen. Börja med rödkål sedan salladskål, minimajs, torkad svamp, champinjoner, purjolök och salladslök
Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Igår efter avslutat värv med målning fick vi tacksamt äta middag med pappa som stått vid spisen och lagat sin kinesiska fläskfilégryta
Svampen åt bara jag av och min man fick en vitlökssås med massor av sambal till istället. Kinesisk köttfärsröra i pitabröd4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta300 g vitkål100 g champinjoner300 g köttfärs1 köttbuljongtärning2 krm salt1 krm peppar1 msk kinesisk soja1 röd paprika6-8 pitabröd1 dl crème fraiche2 msk sweet chilisås1
I en ugnsfast gryta med lock, stek svampen i lite av oljan. Kinesisk kyckling med ris 3 port 2 msk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk maizena 1 kycklingfilé, skuren i 1 cm stora bitar 2 salladslök 1 vitlöksklyfta 1 bit färsk riven ingefära, ca 1 msk shiitakesvamp, tunnt skivade (ca 2 dl) 1 msk raps- eller jordnötsolja 2,5 dl råris 1 tsk salt 0,5 l kycklingbuljong Sätt ugnen på 200 grader. ca 1 msk shiitakesvamp
Jag har aldrig tillagat det tidigare, men jag hittade den bland svampen på Hemköp. När jag var liten gick vi ofta på kinesisk restaurang (NÄR vi gick på restaurang vilket inte alls var ofta) och då åt jag alltid soppa till förrätt
Hacka lök och svamp. Lite kinesiskt i höstmörkret. Ta av från pannan och fräs lök och svamp. Lägg kyckling, lök och svamp i en gryta och pudra över mjölet