Lägg de avrunna räkorna i vin och tillsätt ingefära och sojasås. Du kan använda färska eller frysta skivade champinjoner istället för torkad kinesisk svamp och i övrigt följa receptet
Lägg i kinesisk topkale och stek den ett par minuter. Tillsätt ostronsåsen, sojasåsen, sockret, vattnet och stek dem ca 3 minuter. 1 knippe kinesisk topkale. 1 msk sojasås
Hetta upp stekpanna med oljan, kinesisk kryddmix och fräs vitlöksblandningen. Häll i vattnet, ostronsåsen, sojasåsen, sockret och låt sjuda i ca 3 minuter. 1 tsk kinesisk fem kryddmix. 2 msk sojasås. 1 msk sojasås
Den kinesiskasojasåsen har must och sälta och den färgsätter maten markant. I den här rätten fick det bli kinesisk soja i stället för japansk soja, hade ingen japansk
kinesisk five-spice-krydda. Tillsätt två vitlöksklyftor i mixern tillsammans med chili och sojasås. Rör i en tesked kinesisk fem - krydda i grytan med buljongen
1 msk kinesisksojasås. 1 msk kinesisksojasås. Idag bjuder jag på kycklinggratäng med smak av curry. Den blir riktigt smarrig och är ganska enkel att svänga ihop
Som ni märkt har jag alldeles snöat in på det här med asiatisk mat och då framförallt kinesiskt. I många kinesiska rätter ingår det risvin (mirin) eller shaoxing-vin