Saftiga färsbiffar smaksatta med senap och bacon, så goda blev de. 6 färsbiffar500 g nötfärs2 ägg1 finhackad gul lök1 paket bacon1 msk dijonsenap (eller mer om du vill ha ännu mer senapssmak)Salt, vitpeppar och svartpeppar efter egen smakSmörCa 1 dl vatten till stekskynEv lite kinesisk sojaStek baconskivorna knapriga och skär i bitar
2 msk kinesisk soya. 2-3 msk senap (söt). 700 g fläskgrytbitar (går även att använda nötkött eller vilt) 2 stora rödlökar 2 msk kinesisk soya 2-3 msk senap (söt) 1 buljongtärning Vatten 1 äpple (skalat och urkärnad) 5-10 körsbärstomater 1 morot, strimlad ½ paprika i små bitar) 2 dl vispgrädde Salt Svartpeppar Vitpeppar
Smaka av med ett par droppar kinesisk soja, torkad timjan, salt och peppar. Kinesisk soja. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft från 1 apelsin, grov senap och maizena. 1 tsk grov senap
Tillsätt lite kinesisk soja så det blir gyllenbrun färg, runda av med lite rumstempererat smör. Grönpepparsås2 msk kalvfond, koncentrat1 tsk slotts senap1 gul lök2 msk grönpeppar i lag2 msk konjak3 dl grädde½ dl vattenflingsalt o svartpepparkinesisk soja50 g smör. Smaksätt med salt och peppar och rör ner 1 tsk senap. 1 tsk slotts senap