Kinesisk röd recept

Thailändsk gryta med röd curry, kokosmjölk & kinesisk vattenspenat

Thailändsk gryta med röd curry, kokosmjölk & kinesisk vattenspenat

½ paket kinesisk vattenspenat, delat i 3 delar (finns att köpa i butiker med asiatiskt sortiment. 1msk thailändsk röd currypasta. 2-3 röda chili, hela men med ett snitt tvärs igenom. ½ paket kinesisk vattenspenat, delat i 3 delar (finns att köpa i butiker med asiatiskt sortiment. 1msk thailändsk röd currypasta. 2-3 röda chili, hela men med ett snitt tvärs igenom
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Hade tänkt ha i en röd paprika också som jag var så säker på att jag hade hemma, men icke. Kinesisk fläskgryta ca 6 port. 1-2 msk kinesisk soja. 1 röd paprika. 1-2 msk kinesisk soja. 1 röd paprika
Kinesisk kyckling på Eriks vis

Kinesisk kyckling på Eriks vis

1 paprika, röd, i bitar. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
Kinesisk fläskgryta...

Kinesisk fläskgryta...

Igår lagade jag en kinesisk fläskgryta. 1/2 röd färsk chili. 1 röd paprika. 5 msk kinesisk soja. 2 vitlöksklyftor 1/2 röd färsk chili. 1 röd paprika. 5 msk kinesisk soja
Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Sötsur kinesisk gryta

Sötsur kinesisk gryta

1 msk kinesisk soja. 1 st röd paprika. 5 msk rödvinsvinäger. Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära
Kinesisk kycklinggryta

Kinesisk kycklinggryta

Skölj rödkål och salladskål och strimla. Börja med rödkål sedan salladskål, minimajs, torkad svamp, champinjoner, purjolök och salladslök
Kinesisk kyckling i sötsur sås

Kinesisk kyckling i sötsur sås

5 msk kinesisk soja. 1 st röd paprika. 5 msk rödvinsvinäger. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära
Kinesisk färsgryta

Kinesisk färsgryta

Blanda ner rödlök och oystersås. GRYTAN500g kycklingfärs1st rödlök, skivad1kruka tatsoikål0. 5st röd chili, tunt skivad1st röd paprika, grovt skivad0. 1st rödlök. 5st röd chili. 1st röd paprika
Kinesisk lövbiffwok

Kinesisk lövbiffwok

Kinesisk lövbiffwok 4-6 port. 4 msk kinesisk soja. 1 röd chili-finhackad. Freeeedag. Startade dagen med en härlig uppfriskande promenad, solen sken och frosten glittrade på marken
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Kinesiskt och kinesiskt, jag vet egentligen inte. 3 morötter / 0,5 röd spetspaprika / 1 stor gul lök / 100 g rotselleri / 4 vitlöksklyftor / 75 g sockerärtor / 5 cm ingefära / 0,5 kg fläskgrytbitar / 1 msk sichuanpeppar / 1 msk sambal oelek / 1 tsk tamarindpasta / 2 msk kinesisk soja / 3 msk japansk soja / 2,5 dl vatten / 2 msk halvtorr sherry / 1 msk mango chutney / 1 dl terriyaki sås / rapsolja att fräsa i. / 0,5 röd spetspaprika. / 2 msk kinesisk soja
Kinesisk friterad biff i sötsur sås

Kinesisk friterad biff i sötsur sås

Skölj och strimla zucchini, purjolök, rödkål samt salladslök. Woka några sekunder och tillsätt sedan zucchini, purjolök och rödkål en ingrediens i taget
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

1 st röd paprika. Putsa köttet och skär filén i skivor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och pep-par. Bryn köttet på båda sidor i smör i stekpanna
Kinesisk biffwok

Kinesisk biffwok

450 g mört nötkött, tex ryggbiff 2 msk solrosolja 2 msk mirin eller torr sherry 2 msk soja 1 tsk het chilisås 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk kinesiska fem kryddor 4 salladslökar 1 röd paprika 2 ½ dl skivade champinjoner
Kinesisk gryta med kyckling

Kinesisk gryta med kyckling

500 g kycklingfärs / 0,5 huvud vitkål ca 400-500 g / två spansk peppar / 100 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 1 röd paprika / ca 5-8 cm färsk ingefära / 1 gul lök / 1 msk sichuanpeppar / 1 dl japansk soya / 0,5 dl fisksås / 2 msk ostronsås / 0,5 dl hoisinsås / 2 msk mirin / 1 dl vitt vin / 2 dl vatten / 2 msk sesamolja / 2 msk rapsolja. / 1 röd paprika