Börja med att lägga algerna i blöt i en timme. De ska bli mjuka. Tillred udonnudlarna enligt paketets anvisningar, skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan
I veckan var vi och testade den kinesiska restaurangen Lilla Kina som ligger i Vasastan för att testa deras surstarka nudelsoppa som vi länge letat efter i Sverige
Kinesiskt. Grunden till vilken "nudelsoppa" som helst är en god buljong. I kinesiska köket gör man ofta buljongen så ren som möjligt i smaken, dvs grundråvaran samt väldigt lite extra smaksättare
stek ingefära, gul lök och vitlök, rör ner tomater, tillsätt buljong och kinesiska fem kryddor, stek i några minuter, tillsätt röd chili, champinjoner och vatten, låt koka upp
1 msk kinesisk soja. Skölj och torka av kycklingbrösten och skär dem i strimlor. Lägg köttet i en skål eller djup tallrik, peppra och häll över soja och sherry
Hetta upp solrosoljan och sesamoljan i en stor tjockbottnad gryta på medelvärme. Lägg i kål och morötter och fräs på medelvärme under omrörning fem-sju minuter tills kålen börjar mjukna