Välj magert fläskkött i stället för nötkött till den här rätten. I riktig kinesisk matlagning använder man en s k wokpanna att tillaga dessa snabblagade rätter i
500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev2 msk smör eller olja2 gula lökar½ tsk saltvitpeppar efter smak4 msk vetemjöl2-3 dl vatten + buljongtärning (t ex oxbuljong)2 dl matlagningsgrädde1-2 tsk kinesisk soja1 l svamp, t ex kantareller, fårticka, taggsvamp eller champinjoner4 schalottenlökarpersilja till garnering. Relaterade 500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev. 1-2 tsk kinesisk soja
5msk kinesisk soya. Blanda allt i en skål, vänd ner 600g strimlat nötkött (biff, innanlår eller lövbiff), och låt marinera 30 minuter i kylen. 5msk kinesisk soya
600 gram helt nötkött, ex bog, nötrulle eller liknande. 1 dl kinesisk soja. 600 gram helt nötkött, ex bog, nötrulle eller liknande. 1 köttbuljongtärning 1 dl kinesisk soja