Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 5 msk kinesisk soja. 3 dl kycklingbuljong
1 1/4 dl kycklingbuljong. Blanda soja, sesamolja, farin, ananasjuice, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt den marinera i 3 timmar i kylen
 Tillsätt saltet och den marinerade kycklingen och häll på kycklingbuljong. Kinesisk kyckling med ris 3 port 2 msk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk maizena 1 kycklingfilé, skuren i 1 cm stora bitar 2 salladslök 1 vitlöksklyfta 1 bit färsk riven ingefära, ca 1 msk shiitakesvamp, tunnt skivade (ca 2 dl) 1 msk raps- eller jordnötsolja 2,5 dl råris 1 tsk salt 0,5 l kycklingbuljong Sätt ugnen på 200 grader. 0,5 l kycklingbuljong
Jag hade inget vin hemma och la istället till en halvliter kycklingbuljong och lite risvinäger. Det blev väldigt gott, såsen fick en karamelliserad smak, med toner av mörk choklad och svarta lakrits toner
Tillsätt vatten och kycklingbuljongtärning. Smaka av såsen med 1/2 tsk kinesisk soja, salt och svartpeppar. 1 msk kinesisk soja. 1 tärning kycklingbuljong. 1/2 tsk kinesisk soja