½ dl Soja (kinesisk). Jag har gjort dessa spett flera gånger med olika kryddblandningar och i olika styrkor, bara att gasa på med mer chili och sambal om du gillar spicy food
byta ut grillkrydda mot någon annan kryddblandning eller genom att ha i lite örter. 1 tsk kinesisk soja (jag använder mrs Cheng´s). 1 tsk kinesisk soja (jag använder mrs Cheng´s)
4-6 1 kg lammstek utan ben 1 msk hackad ingefära 2 msk Five spices kryddblandning 1 1/2 tsk salt 3 rivna vitlöksklyftor 3 msk smör 1 msk rapsolja 1/2 msk malen koriander 1 tsk chiliflakes 4 stjärnanis 3 strimlade salladslökar 3 msk kinesisk soja 1 msk vinäger Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kinesisk variation. När jag nu börjat göra egna kryddblandningar kan jag inte sluta. Dels har jag en stor bas av kryddor hemma, och dels känns det både fräschare och enklare att göra egna än att ha en massa köpta blandningar hemma
Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen. 2 msk soja (kinesisk). Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. 1 msk kinesisk soya. 1 msk kinesisk soya. Det här receptet har jag hittat hos kyrddburken, snodde det rätt av, men gjorde en egen kebabsås