inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Tillsätt grädde, lite kinesisk soya, ev lite maizena, en skvätt kycklingfond och salt och peppar. Kalkonen blev sådär perfekt, utan att vara det minsta torr
Rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och kycklingbuljongtärning. Kanske repris på denna kalkonrätt med champinjonsås som var med i Linas matkasse för någon vecka sen
En höstig måltid, där kycklingen lätt hade kunnat bytas ut mot kalkon. fond + 4 dl vatten)1 tsk kinesisk soja2-3 dl grädde1 msk smörsalt & peppar. 1 tsk kinesisk soja
1 benfritt kalkon ovanlår. 2 msk kinesisk soya. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar