Kinesisk kalkon recept

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Kinesisk soja. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

kinesisk soja. Är det nån som tänker bjuda på kalkon i helgen istället för det traditionella påsklammet
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. 1 msk kinesisk soja 50 g smält smör salt & peppar Till ugnsformen
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

inkråm från kalkonen. Ta ut innanmätet och skölj kalkonen. Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen med ett bomullssnöre (det går också att steka utan att binda ihop kalkonen)
Kalkon i Crock Potten

Kalkon i Crock Potten

Tillsätt grädde, lite kinesisk soya, ev lite maizena, en skvätt kycklingfond och salt och peppar. Kalkonen blev sådär perfekt, utan att vara det minsta torr
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Pensla kalkonen runt om. Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna
Sichuan kalkon

Sichuan kalkon

Det här är min tolkning av Sichuan hongshao niurou, men med strimlad lårfilé av kalkon. Lägg i kalkonköttet och låt det få stekyta runt om
Kalkon med champinjonsås

Kalkon med champinjonsås

Rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och kycklingbuljongtärning. Kanske repris på denna kalkonrätt med champinjonsås som var med i Linas matkasse för någon vecka sen
Helstekt klassisk kalkon

Helstekt klassisk kalkon

Ta ur påsen ur kalkonen. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Pensla kalkonen runt om
Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé - Ingelsta kalkon

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé - Ingelsta kalkon

Ingredienser 800 g kalkonbröstfilé 1 msk smör till stekning 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 3 dl rödvin 2 st vitlöksklyftor 0,5 dl balsamvinäger 0,5 dl kinesisk soja färska örter - t
Fikon- & valnötsfylld kalkon - Ingelsta kalkon

Fikon- & valnötsfylld kalkon - Ingelsta kalkon

Ingredienser Kalkonen 1 st hel kalkon ca 4,5 kg, tinad eller färsk 2 msk smält smör 1 tsk kinesisk soja salt & peppar 6 st färska fikon, hackade 1 dl valnötter, grovhackade Sås 3 dl steksky + ev
Kalkonstek med honung och vitlök

Kalkonstek med honung och vitlök

1 benfritt kalkon ovanlår. 2 msk kinesisk soya. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar
Kalkonfilé med ingefära

Kalkonfilé med ingefära

500 g kalkonfiléer. 1⁄2 tsk kinesisk soja. Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten