Kinesisk kale recept

Kinesisk kale med makrill(stark)

Kinesisk kale med makrill(stark)

Ingredienser2 portioner220g makrill i burk400g kinesiskkale skär i ca 4 cm bitar3 röda chili hackade2 klyftor vitlök hackade1 msk fisksås1 msk sojasås1 msk socker2 msk matoljaGör så här. Lägg i kale och stek den ca 1 minut
Kinesiska kale med makrill, stark

Kinesiska kale med makrill, stark

Skär kinesiskkale i bitar. Lägg i kinesiskakale och stek den ca 1 minut. 400 g kinesiskakale. Hetta upp en stekpanna med oljan, vitlöken, chili och fräs 10 sekunder
Kinesisk topkale med kött

Kinesisk topkale med kött

Lägg i kinesisktopkale och stek den ett par minuter. Ta av från stekpannan och lägg i kale på en tallrik
Enkel kantarellpasta med grönkål

Enkel kantarellpasta med grönkål

Tillsätt rödvin, blötläggningsvattnet från den torkade svampen, fond, kinesisk soja och havregrädde och låt koka medan du kokar pastan
Veganska Sloppy Joes

Veganska Sloppy Joes

Så mycket lättare att argumentera för att byta ut svenskt kött mot svenska spannmål och bönor än mot kinesisk eller brasiliansk soja
Kinesisk kale med makrill(stark)

Kinesisk kale med makrill(stark)

Ingredienser2 portioner220g makrill i burk400g kinesiskkale skär i ca 4 cm bitar3 röda chili hackade2 klyftor vitlök hackade1 msk fisksås1 msk sojasås1 msk socker2 msk matoljaGör så här. Lägg i kale och stek den ca 1 minut

Grillad kal bi kyckling

8 dl kinesisk soya. Platta till kycklingbrösten och lägg dem i en stor avlång form. Blanda resten av ingredienserna till en marinad,