Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd köttet i blandningen. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Bryn köttet runt om i omgångar i en stekpanna med olja. 1 msk kinesisk soja. Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära
Låt köttet rinna av väl och vänd det i mjöl. Servera med kött och sås. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. 2 msk kinesisk soja. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar
Jag kan inte ens komma ihåg att jag har köpt det någon gång sedan jag flyttade hemifrån faktiskt, vilket är lite dumt för efter kyckling tycker jag nog faktiskt att lövbiff är det allra bästa köttet till wok
Ta upp köttet och torka det torrt från marinaden. 11 tsk maizenaSkär köttet i tunna strimlor. 200 gram biff som ryggbiff, innanlår, rostbiff, entrecote eller flankstek
Till det silkeslena köttet stekte jag egg fried noodels med salladslök, broccoli och champinjoner, om man är begiven på ris tror jag att det kan bli riktigt delicioso med lätt wokade "greens" till