Kinesisk kött recept

Kinesisk topkale med kött

Kinesisk topkale med kött

Lägg i kinesisk topkale och stek den ett par minuter. Skär köttet i lagom stora munsbitar. Lägg ner köttet och stek det ett par minuter
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

I fredags gjorde jag en god köttgryta på skinkstek med sötsur sås. Grytan kan göras på vilket fläskkött som helst, t
Kinesisk fläskgryta...

Kinesisk fläskgryta...

Lägg i finskuret fläskkött och bryn det tillsammans med baconet. Igår lagade jag en kinesisk fläskgryta
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

Köttet. Strimla köttet tunt. Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar)
Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås - gott till helgen

Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd köttet i blandningen. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Sötsur kinesisk gryta

Sötsur kinesisk gryta

Bryn köttet runt om i omgångar i en stekpanna med olja. 1 msk kinesisk soja. Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära
Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Kinesisk gryta med hemmagjord sötsur sås

Så här gör du Skär köttet i skivor och sedan i strimlor. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker
Kinesisk biff med broccoli

Kinesisk biff med broccoli

Köttet ska gärna marineras en stund för godast smak, perfekt att göra det kvällen innan så slänger du snabbt ihop rätten dagen därpå
Kinesisk biff med sötsur sås

Kinesisk biff med sötsur sås

Låt köttet rinna av väl och vänd det i mjöl. Servera med kött och sås. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. 2 msk kinesisk soja. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar
Kinesisk lövbiffwok

Kinesisk lövbiffwok

Stek grönsakerna lätt och tillsätt köttet, böngroddar och vattenkastanj. Kinesisk lövbiffwok 4-6 port. 4 msk kinesisk soja
Kinesisk Lövbiffswok

Kinesisk Lövbiffswok

Jag kan inte ens komma ihåg att jag har köpt det någon gång sedan jag flyttade hemifrån faktiskt, vilket är lite dumt för efter kyckling tycker jag nog faktiskt att lövbiff är det allra bästa köttet till wok
Kinesisk friterad biff i sötsur sås

Kinesisk friterad biff i sötsur sås

Ta upp köttet och torka det torrt från marinaden. 11 tsk maizenaSkär köttet i tunna strimlor. 200 gram biff som ryggbiff, innanlår, rostbiff, entrecote eller flankstek
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

Putsa köttet och skär filén i skivor. Bryn köttet på båda sidor i smör i stekpanna. Lägg i köttet. Vänd dem i mjöl blandat med salt och pep-par
Kinesisk gryta.

Kinesisk gryta.

Skär köttet i strimlor. Några droppar kinesisk soja. Ansa och skölj purjo och rotselleri. Skär dem i fina strimlor
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

I kinesisk matlagning blandar man ofta fläskkött och fågel med frukt och grönsaker till fina smakkombinationer
Fruktmörat kött

Fruktmörat kött

Vem hade kunnat tro att frukt kunde göra kött så mört. Woka köttet på hög värme i ett par minuter. Blanda ned köttet och koriandern
Bräserad kinesisk oxsvans

Bräserad kinesisk oxsvans

Till det silkeslena köttet stekte jag egg fried noodels med salladslök, broccoli och champinjoner, om man är begiven på ris tror jag att det kan bli riktigt delicioso med lätt wokade "greens" till