Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Igår efter avslutat värv med målning fick vi tacksamt äta middag med pappa som stått vid spisen och lagat sin kinesiska fläskfilégryta
Barnen åt med gurka och ketchup till. Kinesisk köttfärsröra i pitabröd4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta300 g vitkål100 g champinjoner300 g köttfärs1 köttbuljongtärning2 krm salt1 krm peppar1 msk kinesisk soja1 röd paprika6-8 pitabröd1 dl crème fraiche2 msk sweet chilisås1
Servera med ris och gurka i stavar. Den här rätten är lätt att tillreda och går fort också. Första gången jag blev serverad den var halvvägs ner för Gula Berget
Lingon från skogen, gurka och potatis från fältet och quorn från… ehum, en stor silo i England. Det här blir egentligen fem recept i ett, men jag tycker att framförallt gurkan och lingonen är ett måste till de här bullarna