Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesiskgräslök)
Japansk soja har en lättare och friskare smak än kinesisk, tycker jag. Potatis och lök stuvas med gräddbuljong och sedan blandar man ner ost, skållade tomatklyftor, haricot verts och gräslök
4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 portioner pad thai 300 g risnudlar (3 eller 5 mm breda) 2 st kycklingfilé eller ca 15-20 st tigerräkor 2 st ägg 300 g fast tofu 3-4 st kinesiskgräslök (kan ersättas med salladslök) 150 böngroddar 2 msk söt kålrot (se bild och läs tips nedan) 3 msk torkade räkor (kan uteslutas, jag lagade mina nudlar utan) 4-5 msk finhackade jordnötter Olja till stekning Såsen (se bild nedan vilka sojasorter jag har använt). 3-4 st kinesisk
gräslök. Strö över ingefärsstrimlor och gräslök. gräslök. 2 tsk kinesisk soja. 2 tsk kinesisk soja. I bland får jag kraftig idétorka när det gäller matval, framför allt när det är stressiga dagar
Vad gäller chilisåsen så använder jag en chilisås från kinesiska Lao Gan Ma som förgyller många asiatiska rätter där du vill få till en mustig men inte alltför stark chilismak