Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Lite kinesisk soja i såsen kanske för den som vill ha mörkare färg. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
2 msk kinesisk soja. 2 msk kinesisk soja. Som jag skrev tidigare blev det nått nytt till middag idag. Så roligt att testa nya recept då man jämt kör samma om och om igen
( I kväll har vi tröstat oss med denna goda fläskfilègrytan, för äta måste man ju ändå. 500 g fläskfilè 1/2 gul lök 2 msk smör 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 tsk kinesisk soja 100 g Creme bonjour tex taco eller vitlök(eller annan valfri mjuksost med god smak) Gör såhär. 1 tsk kinesisk soja
För 4 personer behövs600 gr fläskytterfilé2 röda paprikor2 gula lökar5 msk smör att steka i1-3 msk curry1/2-1 msk paprikapulver5 dl vispgrädde2 dl creme fraiche2 msk koncentrerad apelsinjuice2 msk kinesisk soja2 krm svartpepparsaltTillaga så härPutsa filén och skär den i mindre bitar. 2 msk kinesisk soja