Kinesisk fläskfärs recept

Fläskfärs med tofu - Mapo Tofu (麻婆豆腐)

Fläskfärs med tofu - Mapo Tofu (麻婆豆腐)

Kinesiskt. Blanda fläskfärsen med lite salt och lite av sesamoljan, ställ åt sidan. De två rätter jag alltid ger mig på när jag besöker en Kinesisk restaurang är just Mapo Tofu och någon sorts
Kryddiga köttfärsbiffar i exotisk sås  lchf

Kryddiga köttfärsbiffar i exotisk sås lchf

Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. KRYDDIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I EXOTISK SÅS    lchf4 port600 g blandfärs1 ägg1 dl vispgrädde2 msk pofiber1/2 tsk salt1 msk sweet chilisås1 msk kinesisk soja1/2 msk kalvfond1
Vild köttfärslimpa av älg

Vild köttfärslimpa av älg

skvätt kinesisk soja. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Häll i matlagningsgrädden, buljongen, gelén och den kinesiska sojan och kolorit
Frasiga vårrullar

Frasiga vårrullar

Smaka av med fisksås, kinesisk soja, riven ingefära och peppar. 500 g fläskfärs. 2 msk kinesisk soja. Lägg fram filodegen och låt den tina i sin förpackning
Dumplings

Dumplings

250 g kycklingfärs eller fläskfärs (jag tog kycklingfärs). 1 1/2 tsk kinesisk soya. 250 g kycklingfärs eller fläskfärs (jag tog kycklingfärs)
Hemmagjorda dumplings.

Hemmagjorda dumplings.

Blanda kål, salladslök, fläskfärs, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och soja till en jämn smet i en bunke
Älgfärsbiffar med mörk viltsky

Älgfärsbiffar med mörk viltsky

Jag hade ingen älgfärs utan tog hjortfärs och blandade inte den med fläskfärs och det blev supergott det med
The duck – sprängfylld pekinganka

The duck – sprängfylld pekinganka

350 gram fläskfärs. 3 msk soja (gärna söt kinesisk). 350 gram fläskfärs. 3 msk soja (gärna söt kinesisk). Om det är någonting man bör göra i matlivsväg så är det sprängd anka aka Pekinganka
Vårrullar

Vårrullar

1200 gram fläskfärs, nötfärs, blandfärs eller kycklingfärs. 11 msk kinesisk soja. 20 blad spring roll pastry, vårrulleplattor, 19 x 19 cm, tinade
Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Dan dan-nudlar, Jennie Walldéns recept

Sås4 klyfta vitlök 4 msk tahinipasta (kinesisk eller 3 msk slätt jordnötssmör 1 msk sesamolja) 4 msk japansk soja 4 msk svart risvinäger (kinesisk) 2 msk strösocker 0,5-1 dl chiliolja 1 tsk sichuanpeppar, mortlad. Färs1 msk färsk ingefära, hackad 6 salladslök, tunt skivade neutral matolja, att steka i 450 g fläskfärs (vegofärs, kycklingfärs eller blandfärs går också bra) 2 msk bönsås (svart) 2 msk torr sherry 1 tsk strösocker
Kåldolmar med potatis

Kåldolmar med potatis

kinesisk soja. 350 g fläskfärs. Skär runt kålstocken så att bladen kan tas loss. Förväll kålen i lättsaltat kokande vatten, lossa bladen efter hand som de mjuknar
Asiatisk burgare med chilipicklad gurka och hoisinsås

Asiatisk burgare med chilipicklad gurka och hoisinsås

1 gurka 2 tsk ättiksprit 12 % 2 tsk strösocker 0,5 tsk salt 4 salladslökar, tunt skivade 2 tsk gochugaru (koreansk chilipulver) 4 msk hoisinsås 1-2 tsk sriracha 1 tsk sesamolja 2 klyfta vitlök, rivna 1 msk ingefära, riven 2 msk kinesisk soja 600 g fläskfärs salt peppar 4 bröd, typ brioche 1 dl majonnäs 1 kruka koriander, hackad 4 msk jordnötter, hackade
Kålpudding med gräddsås

Kålpudding med gräddsås

350 gram bland- eller fläskfärs. 1 msk kinesisk soja. 3 tsk kinesisk soja. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kålhuvudet
Fläskfärsbullar

Fläskfärsbullar

400 gram fläskfärs. 0,5 tsk kinesisk soja. 1/2 gul lök, riven. 1,5 dl mjölk. 3 msk ströbröd. 1 krm vitpeppar. 1 tsk salt