Kinesisk fisksås recept

Kinesisk gryta med kyckling

Kinesisk gryta med kyckling

500 g kycklingfärs / 0,5 huvud vitkål ca 400-500 g / två spansk peppar / 100 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 1 röd paprika / ca 5-8 cm färsk ingefära / 1 gul lök / 1 msk sichuanpeppar / 1 dl japansk soya / 0,5 dl fisksås / 2 msk ostronsås / 0,5 dl hoisinsås / 2 msk mirin / 1 dl vitt vin / 2 dl vatten / 2 msk sesamolja / 2 msk rapsolja. / 0,5 dl fisksås
Kinesisk soppa

Kinesisk soppa

fisksås. kinesisk soja. kinesiskt matlagningsvin alt söt sherry. Sjud i 15 minuter, sila över i en annan kastrull och smaka av med risvinäger, fisksås och svartpeppar
Kinesisk kale med makrill(stark)

Kinesisk kale med makrill(stark)

Ingredienser2 portioner220g makrill i burk400g kinesisk kale skär i ca 4 cm bitar3 röda chili hackade2 klyftor vitlök hackade1 msk fisksås1 msk sojasås1 msk socker2 msk matoljaGör så här. Tillsätt makrill, sojan, fisksåsen, sockret och stek dem ca 2 minuter
Thailändsk gryta med röd curry, kokosmjölk & kinesisk vattenspenat

Thailändsk gryta med röd curry, kokosmjölk & kinesisk vattenspenat

Jag brukar ha mycket fisksås, några limeblad och extra chili. Smaka av med fisksås och socker. ½ paket kinesisk vattenspenat, delat i 3 delar (finns att köpa i butiker med asiatiskt sortiment. 2-5msk fisksås. ½ paket kinesisk vattenspenat, delat i 3 delar (finns att köpa i butiker med asiatiskt sortiment. 2-5msk fisksås
Sesamkryddat kycklingspett med jordnötssås

Sesamkryddat kycklingspett med jordnötssås

Blanda limesaft, soja, fisksås, olja och peppar till marinaden. 4 pers 500 g kycklingfilé 1 lime½ dl soja1 msk fisksås½ dl rapsolja1 tsk malen svartpepparJordnötssås. ½ dl jordnötter, finhackade4 msk jordnötssmör1 tsk sambal oelek 1 gul lök, finhackad1 vitlöksklyfta, finhackad 1 msk neutral olja1 burk kokosmjölk (400 ml) 4 tsk röd currypasta1 msk farinsocker 1 msk fisksås 1 msk pressad citron- eller limesaftGlasering. 3/4 dl flytande honung2 tsk kinesisk soja4 msk sesamfrönträspettSkär kycklingköttet små bitar. Häll i kokosmjölk, sambal, currypasta, socker och fisksås och sjud under omrörning i 2 minuter. 1 msk fisksås. 1 msk fisksås. 2 tsk kinesisk soja
Sesamkryddad kyckling på spett med jordnötssås

Sesamkryddad kyckling på spett med jordnötssås

500 g kycklingfilé 1 limefrukt 0,5 dl japansk soja 1 msk fisksås 2 msk rapsolja 1,5 krm malen svartpeppar. 0,5 dl jordnötter, finhackade 4 msk jordnötssmör 1 tsk sambal oelek 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 msk neutral olja 1 burk kokosmjölk [400 ml] 1-4 tsk röd currypasta 1 msk rörsocker 1 msk fisksås 1 msk citron, pressad (eller limesaft). 0,75 dl honung, flytande 2 tsk kinesisk soja 4 msk sesamfrön
Dumplings

Dumplings

Fyllningen blev, en med svamp och blandfärsfyllning och en vegetarisk med kinesisk kål och bambuskott och annat gott
Frasiga vårrullar

Frasiga vårrullar

Smaka av med fisksås, kinesisk soja, riven ingefära och peppar. 2 tsk fisksås. 2 msk kinesisk soja. Lägg fram filodegen och låt den tina i sin förpackning
Kyckling pad thai

Kyckling pad thai

4 Nudlar 180 g risnudlar 2 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor 100 g purjolök 100 g morot 100 g vitkål 350 g kycklingfiléer 1 msk ättiksprit (12 %) 2 msk konc kycklingfond 1 1/2 dl ostronsås 2 msk kinesisk soja 1 msk asiatisk fisksås 2 msk strösocker 4 msk neutral olja 2 stora ägg 2 dl krossade osaltade jordnötter 150 g färska böngroddar Lägg till i inköpslistan
Vietnamesisk kyckling med ingefära

Vietnamesisk kyckling med ingefära

½ tsk kinesisk kryddblandning. Tillsätt honung, fisksås, sojasås, "fem kryddor" och peppar. Var lite försiktig med mängden fisksås eftersom den är väldigt salt
Snabb asiatisk lax med nudlar

Snabb asiatisk lax med nudlar

1-3 msk japansk soja (den är lättare och mildare än kinesisk). 1-2 tsk nam pla, thailändsk fisksås. Det här är snabbversionen av lax med wokade nudlar, som jag gjorde när jag hade ont om tid och var så sugen på just de här smakerna
Pad thai

Pad thai

4 portioner pad thai 300 g risnudlar (3 eller 5 mm breda) 2 st kycklingfilé eller ca 15-20 st tigerräkor 2 st ägg 300 g fast tofu 3-4 st kinesisk gräslök (kan ersättas med salladslök) 150 böngroddar 2 msk söt kålrot (se bild och läs tips nedan) 3 msk torkade räkor (kan uteslutas, jag lagade mina nudlar utan) 4-5 msk finhackade jordnötter Olja till stekning Såsen (se bild nedan vilka sojasorter jag har använt). 0,5 dl ljus soja 2 msk tamarindpuré 2 msk ostronsås eller mushroom vegetarian sauce (se bild) 2 msk fisksås 2 msk palmsocker (rör- eller […]. 3-4 st kinesisk. 2 msk fisksås
Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. 5 msk kinesisk soja. 1 msk asiatisk fisksås. 5 msk kinesisk soja 1 msk strösocker 1 msk asiatisk fisksås 1 tsk sesamolja Till servering 4 prt jasminris 1 msk sesamfrön gärna vita och svarta 400 g färsk spenat 2 msk smör salt 2 st salladslökar jordnötsolja till stekning
Thai drunken noodles

Thai drunken noodles

) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Pad Thai

Pad Thai

Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. 3 msk kinesisk soja. 1 msk fisksås