Kinesisk buljong recept

Kinesisk Lövbiffswok

Kinesisk Lövbiffswok

Lägg i köttet igen Blanda samman buljong, ananasspad, soja, krydda och maizena och häll det i woken. ) Jag passade på att använda den Kinesiska Fem Kryddors-kryddan från Tojaimport och den gjorde mig absolut inte besviken även om den kanske inte riktigt passade in just här med sin blandning av  bl a kanel och stjärnanis men så tokigt blev faktiskt inte
Kinesisk kycklinggryta med curry

Kinesisk kycklinggryta med curry

Häll på vatten och smula ner buljongen. Kinesisk kycklinggryta med curry 4 port. 1 hönsbuljongtärning. 1 hönsbuljongtärning
Kinesisk kycklingsoppa med nudlar

Kinesisk kycklingsoppa med nudlar

Tillsätt kyckling och grönsakerna i buljongen och låt det koka upp. Kinesisk kycklingsoppa med nudlar 2 port. 1 hönsbuljongtärning. Koka upp vatten med buljongtärningen, soja (börja med 1 msk och smaka av) och ketchup. 1 hönsbuljongtärning
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

I kinesisk matlagning blandar man ofta fläskkött och fågel med frukt och grönsaker till fina smakkombinationer
Kinesisk jordnötskyckling

Kinesisk jordnötskyckling

När blandningen börjar bubbla så tillsätt buljongen, marinaden och värmen höjs till max. 1 1/4 dl kycklingbuljong
Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling

Kinesisk hot & sour soppa med ostronskivling

Allt du behöver är den godaste buljong du vet, lite majsstärkelse och ett vispat ägg. När jag var liten gick vi ofta på kinesisk restaurang (NÄR vi gick på restaurang vilket inte alls var ofta) och då åt jag alltid soppa till förrätt
Kinesisk ravioli

Kinesisk ravioli

Arbeta samman färsen med salt, soja, buljong och balsamvinäger. 1 msk kinesisk soja. 1 dl köttbuljong. Blanda mjöl och vatten i en skål till en fast deg
Kinesisk fisksoppa med räkor

Kinesisk fisksoppa med räkor

Du kan använda färska eller frysta skivade champinjoner istället för torkad kinesisk svamp och i övrigt följa receptet
Kinesisk biff-& broccoliwok

Kinesisk biff-& broccoliwok

ca 1/2 dl jordnötsolja 500 g utskuren biff, tunt skivad 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g broccoli 1 msk kinesisk soja 1/2 dl ketjap manis 1 liten röd chili, hackad 1/2 köttbuljontärning upplöst i 1 dl vatten Gör såhär. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt broccolin, ketjap manis, soja, chili och buljong och sjud på medelsvag värme 2-3 min. 1 msk kinesisk soja
Kinesisk kyckling

Kinesisk kyckling

Pressa i vitlöken, rör om och häll på buljong och soja. 3 dl köttbuljong. 2 msk kinesisk soja. Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av allt köttet från skrovet
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. 2 1/2 dl stark tärningsbuljong. 3 msk kinesisk soja. 2 1/2 dl stark tärningsbuljong. 3 msk kinesisk soja
Kinesisk mandelkyckling

Kinesisk mandelkyckling

Lite kinesiskt i höstmörkret. 3 dl hönsbuljong (du får jättefin buljong när du kokar kycklingrenset i lite vatten med massor av kryddor). 1½ tsk kinesisk soya. 3 dl hönsbuljong (du får jättefin buljong när du kokar kycklingrenset i lite vatten med massor av kryddor). 1½ tsk kinesisk soya
Kinesisk wok med Kung Ingelskorv

Kinesisk wok med Kung Ingelskorv

Tillsätt buljongen. 2 dl buljong. 2 msk kinesisk soja. Strimla korven. Blanda marinaden och låt korven ligga i marinaden under tiden du förbereder grönsakerna
Kinesisk soppa

Kinesisk soppa

Koka upp vatten, tillsätt buljong, stjärnanis, vitlök, lök, ingefära och citrongräs. kinesisk soja. hönsbuljongfond
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. 2½ dl stark tärningsbuljong. 3 msk kinesisk soja
Dagens recept: Kinesisk Chop Suey

Dagens recept: Kinesisk Chop Suey

Späd med buljongen och låt allt sjuda några minuter. Det är en enkel variant på Chop Suey, en kinesisk rätt som lagas med fläskkött, bambuskott, purjolök och svamp
Lchf gryta!

Lchf gryta!

Pressa i vitlöksklyftor och häll på grädde, Cream fraiche, soja, buljong, tomat pure och sambal olek
Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Smula i buljongen. ½ tärning köttbuljong (alt. 1½ msk kinesisk soja (mörk soja). Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget