Lägg i köttet igen Blanda samman buljong, ananasspad, soja, krydda och maizena och häll det i woken. ) Jag passade på att använda den Kinesiska Fem Kryddors-kryddan från Tojaimport och den gjorde mig absolut inte besviken även om den kanske inte riktigt passade in just här med sin blandning av bl a kanel och stjärnanis men så tokigt blev faktiskt inte
Tillsätt kyckling och grönsakerna i buljongen och låt det koka upp. Kinesisk kycklingsoppa med nudlar 2 port. 1 hönsbuljongtärning. Koka upp vatten med buljongtärningen, soja (börja med 1 msk och smaka av) och ketchup. 1 hönsbuljongtärning
Allt du behöver är den godaste buljong du vet, lite majsstärkelse och ett vispat ägg. När jag var liten gick vi ofta på kinesisk restaurang (NÄR vi gick på restaurang vilket inte alls var ofta) och då åt jag alltid soppa till förrätt
Arbeta samman färsen med salt, soja, buljong och balsamvinäger. 1 msk kinesisk soja. 1 dl köttbuljong. Blanda mjöl och vatten i en skål till en fast deg
ca 1/2 dl jordnötsolja 500 g utskuren biff, tunt skivad 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g broccoli 1 msk kinesisk soja 1/2 dl ketjap manis 1 liten röd chili, hackad 1/2 köttbuljontärning upplöst i 1 dl vatten Gör såhär. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt broccolin, ketjap manis, soja, chili och buljong och sjud på medelsvag värme 2-3 min. 1 msk kinesisk soja
Pressa i vitlöken, rör om och häll på buljong och soja. 3 dl köttbuljong. 2 msk kinesisk soja. Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av allt köttet från skrovet
Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. 2 1/2 dl stark tärningsbuljong. 3 msk kinesisk soja. 2 1/2 dl stark tärningsbuljong. 3 msk kinesisk soja
Lite kinesiskt i höstmörkret. 3 dl hönsbuljong (du får jättefin buljong när du kokar kycklingrenset i lite vatten med massor av kryddor). 1½ tsk kinesisk soya. 3 dl hönsbuljong (du får jättefin buljong när du kokar kycklingrenset i lite vatten med massor av kryddor). 1½ tsk kinesisk soya
Tillsätt buljongen. 2 dl buljong. 2 msk kinesisk soja. Strimla korven. Blanda marinaden och låt korven ligga i marinaden under tiden du förbereder grönsakerna
Späd med buljongen och låt allt sjuda några minuter. Det är en enkel variant på Chop Suey, en kinesisk rätt som lagas med fläskkött, bambuskott, purjolök och svamp
Smula i buljongen. ½ tärning köttbuljong (alt. 1½ msk kinesisk soja (mörk soja). Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget