Pröva t ex morötter, selleri, zucchini, paprika, brysselkål, broccoli, blomkål eller vitkål. I riktig kinesisk matlagning använder man en s k wokpanna att tillaga dessa snabblagade rätter i
Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även medrostbiff eller annat ”biffkött”
Servera med nykokta risnudlar. Koka upp vatten och skär broccolin i buketter. ca 1/2 dl jordnötsolja 500 g utskuren biff, tunt skivad 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g broccoli 1 msk kinesisk soja 1/2 dl ketjap manis 1 liten röd chili, hackad 1/2 köttbuljontärning upplöst i 1 dl vatten Gör såhär. Förväll broccolin i ca 2 min. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt broccolin, ketjap manis, soja, chili och buljong och sjud på medelsvag värme 2-3 min. 500 g utskuren biff. 400 g broccoli. 1 msk kinesisk soja
Servera med Basmatisris. Broccoli stir fry. Broccoli stir fry. 400g strimlad biff/lövbiff. 2msk kinesisk soya. Hetta upp en wok eller stekpanna med jordnötsolja och sesamolja på hög värme till det nästan börjar ryka, lägg i köttet och fräs hastigt 1 minut, lägg det stekta köttet i en skål och ställ åt sidan. Tillsätt broccoli och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. 400g strimlad biff/lövbiff. 2msk kinesisk soya
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. Tillbehör blev broccoli, en god sallad och potatis till de två i familjen som älskar potatis
broccoli om du vill undvika kolhydrater. En stor sats medfärsbiffar, täckta med ost och tärnade tomater och en gräddig skysås åkte in i ugnen och gratinerades seeeeent i fredags kväll
Dela broccolibuketten och förväll tillsammans med haricot vers i kokande vatten en minut. Gjorde en full plåt och stekte biffarna i ugnen tillsammans med kokt kulpotatis som även dom fick rostat lite i ugnen