Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
finhacka vitlök, chili och skalad ingefära och stek på i lite olja. 4 kycklingfiléer3 morötter1/2 gurka1 röd chili3 cm färsk ingefära1 solo vitlök3 msk hoi sin sås2 msk vitvinsvinäger2 msk råsocker2 msk sherry1 hönsbuljongtärning5 dl vattenev lite potatismjölstrimla kycklingen och stek den i olja
Frityrsmeten kan smaksättas med lite curry, vitlök eller chili om du gillar det. Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen
Låt allt sjuda upp och tillsätt vitlöken. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Pressa i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om. 2 vitlöksklyftor. Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kinamat har ofta ett väldigt högt innehåll glutamat. Gör i ordning grönsakerna och lägg allt i små högar på tallriken, först klyftar du löken och delar klyftskivorna, fixar paprikan, hackar vitlöken, skivar ingefäran