finhacka vitlök, chili och skalad ingefära och stek på i lite olja. 4 kycklingfiléer3 morötter1/2 gurka1 röd chili3 cm färsk ingefära1 solo vitlök3 msk hoi sin sås2 msk vitvinsvinäger2 msk råsocker2 msk sherry1 hönsbuljongtärning5 dl vattenev lite potatismjölstrimla kycklingen och stek den i olja. 1 röd chili
Frityrsmeten kan smaksättas med lite curry, vitlök eller chili om du gillar det. Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kinamat har ofta ett väldigt högt innehåll glutamat. Skiva den röda chilin i mycket tunna skivor, även kärnorna ska vara med och lägg det i en jätteliten skål och slå på sojan, så det får stå och dra
Älskar kinamat och den här blir inte alls dum. I med köttet, löken och grönsakerna i djup stekpanna och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
Chop Suey kan nog sägas vara kinamatens motsvarighet till "man tager vad man haver". Jag vet i ärlighetens namn inte om den gröna chilin i någon större utsträckning bidrog med smak
När man gör RIKTIG kinamat så smakar det inte som den vi kan köpa på kinakrogarna här i Sverige och vi har nu lyckats få tag i dom riktiga kryddorna och smaksättningar för att kunna göra maten som den smakar i Kina
Kinamaten var sällan så spektakulärt kul vid den här tiden, ofta urvattnade smaker och trista ersättare för traditionella ingredienser för att passa oäventyrliga svenska munnar
Kinamat tycker jag alltid är gott gör det allt för sällan hemma i mitt kök men i lördags slog vi på stort och gjorde denna kinesiska rätt som är försvenskad så vi ska kunna äta utan att det blir allt för stark men det var hett ändå