Kinamat biff recept

Enklaste kinamaten att göra hemma – Strimlad biff i godaste såsen!

Enklaste kinamaten att göra hemma – Strimlad biff i godaste såsen!

Speciellt kinamaten kan jag sakna, men det är faktiskt superenkelt att göra hemma själv. Här har ni ett jätteenkelt grundrecept på strimlad biff i sås som smakar precis som på kinarestaurangen, sen kan ni själva lägga till et ni önskar som bambuskott eller champinjoner – om ni vill
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla. 500 g biffkött
Dagens recept: Kinesisk biff med lök

Dagens recept: Kinesisk biff med lök

Välj ytterfilé eller utskuren biff till rätten. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Här kommer en variant på kinamat utan svamp. 400 g biffkött , strimlat. -Mama Skogly ♥ 400 g biffkött , strimlat
Strimlad biff med bambuskott

Strimlad biff med bambuskott

Hemmagjord kinamat blir veckans tips på fredagsmys. Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. 500 g lövbiff. 500 g lövbiff
Strimlad biff med grönsaker

Strimlad biff med grönsaker

Älskar kinamat och den här blir inte alls dum. Strimla biffen och fräs i omgångar i olja. 500 g lövbiff. 500 g lövbiff
Biff med Broccoli och bambuskott

Biff med Broccoli och bambuskott

En väldigt god Kinamaträtt som är mild och fin i smaken utan någon hetta alls, påminner lite om den svenska kinamaten man kan beställa på restaurangerna
Friterad kyckling med sötsursås

Friterad kyckling med sötsursås

I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Wok à la Sandberg

Wok à la Sandberg

Kinamat har ofta ett väldigt högt innehåll glutamat. Strimla biffen och mal svartpeppar över. Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken