Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Här har ni ett jätteenkelt grundrecept på strimlad biff i sås som smakar precis som på kinarestaurangen, sen kan ni själva lägga till et ni önskar som bambuskott eller champinjoner – om ni vill
När det kokat upp lägg i bambuskotten. 1burk strimlade bambuskott (500g). Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla
En väldigt god Kinamaträtt som är mild och fin i smaken utan någon hetta alls, påminner lite om den svenska kinamaten man kan beställa på restaurangerna
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
När kinamat smakar precis som det ska smaka. Skölj av bambuskotten. 500 g lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 burk champinjoner (ca 400g) 1 gul lök 1 purjolök 1½ msk kinesisk soja 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker 3-4 dl vatten ½ tärning köttbuljong. Bevemyrs på facebook 500 g lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 burk champinjoner (ca 400g) 1 gul lök 1 purjolök 1½ msk kinesisk soja 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker