Kinakål vitlök recept

Vårrullar

Vårrullar

Tillsätt bambuskotten, morötterna, vitlök, ingefära, chili, soja och hönsbuljongen. 300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. 5½mss sötning8cl varmt vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna. Egengjord Hoisinsås4msk soya2msk jordnötssmör1msk honung2tsk risvinäger1st riven vitlöksklyfta2tsk sesamolja1tsk sriracha hot chili sauce (eller annan stark kinesisk chilisås)1st nypa svartpeppar. 2st rivna vitlöksklyftor. 5dl strimlad kinakål. 2 pressade vitlöksklyftor. 1st riven vitlöksklyfta
Wokade nudlar med fläskfilé

Wokade nudlar med fläskfilé

I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål. Skala och finhacka vitlökensklyftan
Dumplings

Dumplings

Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Blanda chilin, fisksåsen, vitlöken och sockret väl. Klyftorna från en hel vitlök. 1 kg kinakål. Lös upp saltet i vattnet
Vårrullar med färsfyllning

Vårrullar med färsfyllning

Hacka kinakålen och tillsätt den till köttblandningen. Skala och finhacka morot, vårlökar, chili, ingefära, vitlök
Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

½ huvud kinakål i grova strimlor. Fräs morot, ingefära, bambuskott, svampen, vitlök i Jordnötsolja och en tesked sesamolja i ca
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta
Dumplings med älgfärs

Dumplings med älgfärs

Fräs prurjolök och kinakål i lite olja. Tillsätt finhackad vitlök och sedan färsen. 2-3 strimlade blad kinakål. 1 vitlöksklyfta. 2-3 strimlade blad kinakål. 1 vitlöksklyfta 2-3 msk stark chilisås
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Make Kimchi är en enkel kimchi gjord på kinakål. Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta
Vårrullar med  grönsaksfyllning

Vårrullar med grönsaksfyllning

Tillsätt vitlök, chili, inge-fära, koriander och jordnötter. 100 g kinakål. 1 st vitlöksklyftor. Sätt ugnen på 225 grader
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
Vietnamiesisk sallad och Pad thai

Vietnamiesisk sallad och Pad thai

Tillsätt kyckling, nudlar och sås ( färdig på flaska samt extra fisksås, vitlök och chili). Vietnamesisk räksallad, 4pBlanda en dressing på 2 finhackad chili, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 finhackade schalottenlökar, 1 msk risvinäger, 3 msk pressad lime, 3 msk fisksås, 2 msk strösocker och 3 msk neutral olja. Strimla 400g kinakål, 2 strimlade morötter, 1 rödlök skuren i tunna båtar, ca 1 dl grovhackad persilja. Hacka 3 schalottenlök, 1/2 purjolök och 3 vitlök. 3 pressade vitlöksklyftor. 400g kinakål. 3 vitlök