Skölj den kinakålen, skaka den torr och skär de vita delarna i smala remsor. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
15 blad kinakål. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad med kinakål och granatäpple
Andra saker som nog är gott att stoppa i är små klyftor champinjoner/shiitake, strimlad "kinakål", större groddar, chili mm mm Och nästa vecka ska jag testa att byta ut nudlarna mot bönpasta
Programmen kretsade ofta kring en ingrediens, till exempel kinakål eller soja. Programmen om sichuanpeppar och tofu väckte min nyfikenhet både för dom men också för maten i Sichuan-regionen
Skölj den kinakålen, skaka den torr och skär de vita delarna i smala remsor. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
ca 300 g vitkål eller kinakål. Förslag på smaksättningar ca 300–400 g strimlad kyckling, fläskfilé, biff, laxfilé eller annan fast fiskfilé, skalade räkor, musslor, kräftstjärtar eller tofu. Energi 99 kcal, Fett 1,0 g+ 100 g tofu. ca 300 g vitkål eller kinakål
Sukiyaki är en japansk rätt där med kött, tofu, nudlar och grönsaker. 5 st kinakål. 5 paket tofu, skurna i små bitar. 5 st kinakål. 5 paket tofu, skurna i små bitar
Skiva champinjonerna och skär kinakålen i strimlor. Varje gäst tar sedan med pinnar bitar av kött, grönsaker och tofu och håller det nere i den heta buljongen som ska sjuda lätt hela tiden
Strimla tofun, moroten och kinakålen. Tillsätt salladslök och kinakål och stel i 1 minut eller tills kinakålen nätt och jämt mjuknat. 150 gram tofu. 150 gram kinakål
Skär tofun i tärningar, torka. Förbered stor stekpanna/kastrull och lägg i kött, fisk, krabba, musslor, räkor, kål, svamp, tofu, vårlök, morötter och shiitake
Strimla tofun, moroten och kinakålen. Tillsätt salladslök och kinakål och stek i 1 minut eller tills kinakålen nätt och jämt mjuknat. 150 g tofu. 150 g kinakål