Kinakål svamp recept

Dumplings

Dumplings

Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Finhacka kinakålen, salta och pressa ur vätskan. Hon brukar göra dumplings med köttinnehåll, men förra gången bytte hon ut köttet mot svamp och det är denna version jag försökt efterlikna
Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

½ huvud kinakål i grova strimlor. Fräs morot, ingefära, bambuskott, svampen, vitlök i Jordnötsolja och en tesked sesamolja i ca
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

shitakesvamp grovhackad. Det mesta sugs in i svampen men resten går med i mixen. torkad blandsvamp eller
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
Sukiyaki

Sukiyaki

Dela svampen i halvor. När sojasåsen är varm häller man upp den i en wokpanna och lägger först i grönsakerna, nudlarna och sedan svampen
Taiwanesiska dumplings på tofu, räkor och fläsk med sesamsojadip

Taiwanesiska dumplings på tofu, räkor och fläsk med sesamsojadip

120 g torkad shiitake eller annan svamp. 15 blad kinakål. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten
Ångad fläskgyoza

Ångad fläskgyoza

Kinakål. Bryn alla gyozaknyten i en panna tills de är gyllenbruna på undersidan och slå på svamp buljongen

Kål - hippare än någonsin

Grönkål, savojkål, vitkål, svartkål, rödkål, blomkål, salladskål, spetskål, kruskål, brysselkål, kinakål
Fläskwok med umami

Fläskwok med umami

Häll på strimlad pak choi (kinakål) och salladslök (spara lite till dekoration). Exempel på råvaror där smaken naturligt förstärks av umami är fisk, skaldjur, kött, svampar, vissa grönsaker (bland annat tomater, spenat, spenat, och selleri)
Renskavspanna

Renskavspanna

Krossa svampen i en mortel och strö dem i pannan. 2 st kinakål. Skala och skiva löken och moroten. Stek renskavet i en het stekpanna med matfett tills den är tinad och brynt
6 Fräscha Matiga Sallader för Premium Medlemmar

6 Fräscha Matiga Sallader för Premium Medlemmar

1 huvud kinakål. 2 nävar svamp ex. 1 huvud kinakål. 2 nävar svamp. Sallader kan man tycka hör mer sommaren till men så behöver det inte vara – att vara kreativ med olika grönsaker är som att måla en tavla
Asiatisk "Allt I Ett" med kyckling

Asiatisk "Allt I Ett" med kyckling

Byt ut svampen mot kanske aubergin, kinakål, morrot. Skär svamp och/eller grönsaker tunnt och blanda med sin marinad
Asiatisk nudelsoppa

Asiatisk nudelsoppa

purjolök,shitakesvamp eller champinjonerBok eller Pac Choi och om det inte finns går det fint med kinakål

Vårrullar

Strimla tofun, moroten och kinakålen. Häll av spadet och krama ur svampen. Skiva svamphattarna och kasta de hårda fötterna
Kinesisk biff

Kinesisk biff

Vänd ner kinakål, kött, lök, svamp och nötter. Stek lök och svamp i ca 1 min. 1. Strimla köttet. Skala och skiva löken samt champinjoner