Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Finhacka kinakålen, salta och pressa ur vätskan. Hon brukar göra dumplings med köttinnehåll, men förra gången bytte hon ut köttet mot svamp och det är denna version jag försökt efterlikna
Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
120 g torkad shiitake eller annan svamp. 15 blad kinakål. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten
Häll på strimlad pak choi (kinakål) och salladslök (spara lite till dekoration). Exempel på råvaror där smaken naturligt förstärks av umami är fisk, skaldjur, kött, svampar, vissa grönsaker (bland annat tomater, spenat, spenat, och selleri)
Krossa svampen i en mortel och strö dem i pannan. 2 st kinakål. Skala och skiva löken och moroten. Stek renskavet i en het stekpanna med matfett tills den är tinad och brynt
1 huvud kinakål. 2 nävar svamp ex. 1 huvud kinakål. 2 nävar svamp. Sallader kan man tycka hör mer sommaren till men så behöver det inte vara – att vara kreativ med olika grönsaker är som att måla en tavla