Hacka kinakålen och tillsätt den till köttblandningen. Det är sällan jag hamnar framför TV´n, men för ett tag sedan blev jag fast framför det danska matlagningsprogrammet "Spisa med Price" på SVT
Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta medkinakål (sk salladskål). Strimla det vita på salladsbladen och stek dom någon minut i olja tillsammans med de hyvlade morötterna, paprikan och purjolöken
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Smaksätt med fisksås, soja och ostronsås. Lägg ut ett ark med kortsidan mot dig. Pensla kanterna med lite olja, vik över den nedre kanten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle
Servera med ris och chilisås. Pensla med teriyakisås och pressa limesaft över. 3 morötter. 300 gr kinakål eller Pak Choy. Skär morötter, zucchini och paprika i 1 cm stavar. Börja med att steka morötterna ca 2 minuter, lägg i zucchinin och låt steka med 1 minut. Blanda allt och smaka av med salt och peppar 4 pers. 3 morötter. 300 gr kinakål eller Pak Choy
Resultatet blev små tunnbrödskorgar fyllda medkinakål, tunt skivad hjortsadel (eller oxfilé) smaksatt med hoisinsås och toppad med olika syrade grönsaker
Det blev två smakrika rätter med lite asiatisk feeling som vi bjöd våra vänner på igår. Blanda grönsakerna med dressingen toppa med räkor, persilja och hackade jordnötter
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad medkinakål och granatäpple