Kinakål ingefära recept

Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Vårrullar

Vårrullar

Tillsätt bambuskotten, morötterna, vitlök, ingefära, chili, soja och hönsbuljongen. 300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. Hoisin sesame ginger dipsauce2msk sötning½dl risvinäger½dl vatten1msk sesamolja1msk riven ingefära½dl hosinsås (egengjord recept nedan eller färdigköpt)1/4tsk rostade sesamfrön. 1msk riven ingefära. 5dl strimlad kinakål. 1msk riven ingefära
Wokade nudlar med fläskfilé

Wokade nudlar med fläskfilé

I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål. 1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald
Dumplings

Dumplings

Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Vårrullar med färsfyllning

Vårrullar med färsfyllning

Hacka kinakålen och tillsätt den till köttblandningen. Skala och finhacka morot, vårlökar, chili, ingefära, vitlök
Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

Asiatisk soppa med kycklingfrikadeller

½ huvud kinakål i grova strimlor. Fräs morot, ingefära, bambuskott, svampen, vitlök i Jordnötsolja och en tesked sesamolja i ca
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

Soya med glutenfri chirassa sås och lite finriven färsk ingefära samt en nypa socker. 2,5 dl grovhackad salladskål (kinakål)
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta
Sesampanerad kyckling med nudelsallad

Sesampanerad kyckling med nudelsallad

Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta med kinakål (sk salladskål). I dressingen drar du i så mycket ingefära som du vågar, börja med 1 tesked och smaka dej sedan fram när dressingen har stått en stund och fått dra till sej smakerna. riven färsk ingefära efter eget tycke och smak (vi hade ca 2 tsk). riven färsk ingefära efter eget tycke och smak (vi hade ca 2 tsk)
Dumplings med älgfärs

Dumplings med älgfärs

Fräs prurjolök och kinakål i lite olja. Krydda med ingefära, soja, chilisås, salt och peppar. 2-3 strimlade blad kinakål. 2 msk finriven färsk ingefära. 2-3 strimlade blad kinakål. 2 msk finriven färsk ingefära
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål