Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Denna kimchi är den vanligaste sorten av kimchi gjord på salladskål, eller kinakål. 2 kg salladskål ca 2 dl grovsalt (jodfritt) Kimchipasta 2,5 dl gochugaru (koreanskt chilipulver, inte vanligt chilipulver) 4 dl purjolök (finhackad) 2 dl rättika (strimlad) 4 msk ingefära (finriven) 4 msk vitlök (finriven) 3 msk fisksås 2 msk salt (jodfritt) 2 msk rörsocker Gör så här. 2 kg salladskål ca 2 dl grovsalt (jodfritt) Kimchipasta 2,5 dl gochugaru (koreanskt chilipulver, inte vanligt chilipulver) 4 dl purjolök (finhackad) 2 dl rättika (strimlad) 4 msk ingefära (finriven) 4 msk vitlök (finriven) 3 msk fisksås 2 msk salt (jodfritt) 2 msk rörsocker Gör så här
Salladskål/kinakål (2 kg ca 2 huvuden) + 2 nypor salt OBS jodfritt. 1 msk fisksås. 1 msk fisksås. Jag har smakat Kimchi några gånger, men inte riktigt varit överens med smaken förrän jag smakade Kimchifabrikens blandning