Kinakål fisksås recept

Dumplings

Dumplings

3 blad salladskål (kinakål finns i dem flesta mataffärerna). 1 msk fisksås (hittade jag på den asiatiska avd
Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Blanda chilin, fisksåsen, vitlöken och sockret väl. Uteslut fisksås. 1 kg kinakål. 2 msk fisksås. Lös upp saltet i vattnet
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta
Dumplings med älgfärs

Dumplings med älgfärs

Fräs prurjolök och kinakål i lite olja. 2-3 strimlade blad kinakål. 1 msk fisksås. 2-3 strimlade blad kinakål. 1 msk fisksås
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Make Kimchi är en enkel kimchi gjord på kinakål. Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta
Vårrullar med  grönsaksfyllning

Vårrullar med grönsaksfyllning

Smaksätt med fisksås, soja och ostronsås. 100 g kinakål. 2 tsk fisksås. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka champinjonerna
Vietnamiesisk sallad och Pad thai

Vietnamiesisk sallad och Pad thai

Tillsätt kyckling, nudlar och sås ( färdig på flaska samt extra fisksås, vitlök och chili). Vietnamesisk räksallad, 4pBlanda en dressing på 2 finhackad chili, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 finhackade schalottenlökar, 1 msk risvinäger, 3 msk pressad lime, 3 msk fisksås, 2 msk strösocker och 3 msk neutral olja. Strimla 400g kinakål, 2 strimlade morötter, 1 rödlök skuren i tunna båtar, ca 1 dl grovhackad persilja. 3 msk fisksås. 400g kinakål
Kimchi express

Kimchi express

chiliflingor, socker, fisksås, vitlök, ingefära, mycket fint skuren salladslök och morot. 500 g kinakål eller vitkål. 11,5 msk fisksås
Thaisoppa med räkor och nudlar

Thaisoppa med räkor och nudlar

100 g pak choi eller kinakål. 1 tsk fisksås. Ingredienser 3 stjälkar citrongräs. ev 4 limeblad. 350 g bruna champinjoner

Pat Thai

Strimla under tiden kyckling, kinakål, chili och salladslökar. Ta av från plattan och tillsätt socker, fisksås och ättika
Sesam- och chilistekt lax med kimchisallad

Sesam- och chilistekt lax med kimchisallad

Här har vi gjort kimchi med enbart kinakål och en jättegod kryddblandning. ———————————————————————— ½ kinakål
Fishcakes med Västerbottensost

Fishcakes med Västerbottensost

6 pak choy, halverade (alt mangold, kinakål eller spenat). 1 tsk fisksås. Dela fisken i några bitar och lägg i mixer
-”Kimchin är död. Kimchin är död.”

-”Kimchin är död. Kimchin är död.”

Denna kimchi är den vanligaste sorten av kimchi gjord på salladskål, eller kinakål. 2 kg salladskål ca 2 dl grovsalt (jodfritt) Kimchipasta 2,5 dl gochugaru (koreanskt chilipulver, inte vanligt chilipulver) 4 dl purjolök (finhackad) 2 dl rättika (strimlad) 4 msk ingefära (finriven) 4 msk vitlök (finriven) 3 msk fisksås 2 msk salt (jodfritt) 2 msk rörsocker Gör så här. 2 kg salladskål ca 2 dl grovsalt (jodfritt) Kimchipasta 2,5 dl gochugaru (koreanskt chilipulver, inte vanligt chilipulver) 4 dl purjolök (finhackad) 2 dl rättika (strimlad) 4 msk ingefära (finriven) 4 msk vitlök (finriven) 3 msk fisksås 2 msk salt (jodfritt) 2 msk rörsocker Gör så här
Klassisk Kimchi

Klassisk Kimchi

Salladskål/kinakål (2 kg ca 2 huvuden) + 2 nypor salt OBS jodfritt. 1 msk fisksås. 1 msk fisksås. Jag har smakat Kimchi några gånger, men inte riktigt varit överens med smaken förrän jag smakade Kimchifabrikens blandning
Sinigang na Baboy (Köttsoppa)

Sinigang na Baboy (Köttsoppa)

Lägg i alla grönsaker och smaka av med svartpeppar, salt eller fisksås. Salt alternativ fisksås. 1 pkt kinakål