Kinakål curry recept

Green curry med kyckling och grönsaker

Green curry med kyckling och grönsaker

I oktober fick jag en Smakbox och där i fanns en Green Curry-kryddmix från Santa Maria. Green curry med kyckling och grönsaker4 port. 1 påse Santa Maria Asian Spices Green Curry. 75 g pak choy eller kinakål. 1 påse Santa Maria Asian Spices Green Curry. 75 g pak choy eller kinakål
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

2 msk Thai red curry paste2 msk Fish sauce1 msk socker1 msk olja1/2 lime, saften av2 msk vattenTILLAGNINGBlanda marinaden. 1 paket Glass Noodles1 msk Chili & Garlic Sauce Sriracha7 dl kinakål, fint strimlad1 st rödlök, skivad100 g champinjoner, skivade2 st tomater, strimlade1/2 kruka Koriander1/2 kruka Santa Maria Vattenkrasse, färsk1/2 lime, saften1/2 tsk salt TILLAGNINGStek köttfärsen och krydda med tunt skivad Lemongrass, Sriracha sauce och Fish sauce
Kycklinggryta med avokado

Kycklinggryta med avokado

Jag serverade med ris och en sallad på kinakål och ananas. Pudra över curry och salta. 1 tsk curry. Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret
Kasslersuprise med en doft av lyx

Kasslersuprise med en doft av lyx

Lägg i paprika, kinakål, buljongtärning och häll på grädden. Bryn kassler, curry, lök och morötter till dess att löken är glansig
Meny med bl a halstrad tonfisk och jerkmarinerad kalvytterfilé

Meny med bl a halstrad tonfisk och jerkmarinerad kalvytterfilé

Salladen bestod av kokta glasnudlar och snabbt förvälld kinakål, blandat med en dressing på 4 msk mango chutney, 6 msk risvinäger, 2 tsk sesamolja, 4 krm sambal oelek, 1 dl olivolja, 4 msk rostade sesamfrön, fem hackade salladslökar, en hackad och urkärnad röd chilifrukt samt två pressade vitlöksklyftor. Äppelavokadosalladen gjorde jag på 3 tunt skivade avocados, 3 tunt skivade äpplen, 3 tunt skivade schalottenlökar och ett par msk curryolja (olivolja som fått stå och dra med curry i ett antal timmar)

Lövbiffs curry

Krydda med curry, salt, sambal oelek, vitlök och soja. Rör i 1 dl creme fraiche och ca2 dl fint strimlad kinakål. 1 - 2 tsk curry. 2 dl strimlad Kinakål

Kaeng Phet Kai – wokad kyckling med röd curry

Vitkålen eller Kinakål som det också kallas steks al dente och läggs sedan åt sidan på en tallrik. Dagens rätt är Kaeng Phet Kai, fritt översatt – wokad kyckling med röd curry

Thaigryta med kokosmjölk och grön curry

Skär morötterna och paprikan i strimlor, löken i klyftor, gurkan i stavar, bryt broccolin i lagom stora buketter och skär kinakålen, efter eget behag, i mindre bitar

Kinesisk ingefärskalkon

Blanda vitlök och ingefära med soja, curry och sambal oelek. 1 tsk mild curry. 1 litet salladskålshuvud (kinakål)

Fläskfilé med blomkålscurry

Krydda med curry och rör om. Blomkålscurry. Tillsätt buljong och kinakål och låt allt koka i 2-3 minuter. Servera med blomkålscurryn 1 fläskfilé. 1 tsk curry. 5 dl strimlad kinakål

Kycklingsallad

1 salladskål (kinakål). 1-2 msk curry. Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Hacka salladen, skär osten i tärningar

Sallad med kokosdressing

200 g pak choy, kinakål eller färsk spenat. 2 tsk curry, orientalisk. Skala morötterna. Skär morötter, gurka och sallads- eller purjolök i tändstickssmala strimlor