I oktober fick jag en Smakbox och där i fanns en Green Curry-kryddmix från Santa Maria. Green curry med kyckling och grönsaker4 port. 1 påse Santa Maria Asian Spices Green Curry. 75 g pak choy eller kinakål. 1 påse Santa Maria Asian Spices Green Curry. 75 g pak choy eller kinakål
Salladen bestod av kokta glasnudlar och snabbt förvälld kinakål, blandat med en dressing på 4 msk mango chutney, 6 msk risvinäger, 2 tsk sesamolja, 4 krm sambal oelek, 1 dl olivolja, 4 msk rostade sesamfrön, fem hackade salladslökar, en hackad och urkärnad röd chilifrukt samt två pressade vitlöksklyftor. Äppelavokadosalladen gjorde jag på 3 tunt skivade avocados, 3 tunt skivade äpplen, 3 tunt skivade schalottenlökar och ett par msk curryolja (olivolja som fått stå och dra med curry i ett antal timmar)
Vitkålen eller Kinakål som det också kallas steks al dente och läggs sedan åt sidan på en tallrik. Dagens rätt är Kaeng Phet Kai, fritt översatt – wokad kyckling med röd curry
Skär morötterna och paprikan i strimlor, löken i klyftor, gurkan i stavar, bryt broccolin i lagom stora buketter och skär kinakålen, efter eget behag, i mindre bitar
Krydda med curry och rör om. Blomkålscurry. Tillsätt buljong och kinakål och låt allt koka i 2-3 minuter. Servera med blomkålscurryn 1 fläskfilé. 1 tsk curry. 5 dl strimlad kinakål
200 g pak choy, kinakål eller färsk spenat. 2 tsk curry, orientalisk. Skala morötterna. Skär morötter, gurka och sallads- eller purjolök i tändstickssmala strimlor