Ta loss spring rolls bladen ifrån varandra och låt dem ligga under en handduk så det inte torkar. 300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. 5dl strimlad kinakål
På varje pappersark placerar du ett salladsblad, två räkbitar, en liten hög nudlar, några strimlor fläskkött, salladslök, några blad mynta och några blad koriander och/eller asiatisk basilika
Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
Sockerlag som kokats upp med vatten, socker, kafir lime blad, ingefära och chili. Mango Sticky Rice4 portioner1 dl jasminris3 dl vatten1 pkt (200 ml) Santa Maria Thai Creamy Coconut Milk(spara 2 msk av kokosmjölken till kokossåsen)1/2 dl socker1/2 tsk salt2 färska mango, skalade och skivade eller1 pkt fryst, tärnad mango5 myntablad, strimlade Kokossås. 1 paket Glass Noodles1 msk Chili & Garlic Sauce Sriracha7 dl kinakål, fint strimlad1 st rödlök, skivad100 g champinjoner, skivade2 st tomater, strimlade1/2 kruka Koriander1/2 kruka Santa Maria Vattenkrasse, färsk1/2 lime, saften1/2 tsk salt TILLAGNINGStek köttfärsen och krydda med tunt skivad Lemongrass, Sriracha sauce och Fish sauce
Andra saker som nog är gott att stoppa i är små klyftor champinjoner/shiitake, strimlad "kinakål", större groddar, chili mm mm Och nästa vecka ska jag testa att byta ut nudlarna mot bönpasta
På varje pappersark placerar du ett salladsblad, två räkbitar, en liten hög nudlar, några strimlor fläskkött, salladslök, några blad mynta och några blad koriander och/eller asiatisk basilika
15 bladkinakål. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 bladkinakål Sojasås. soja ljus risvinäger sesamolja sesamfrön chilipulverFinhacka svampen, kinakålen och purjolöken och förväll ca 20 sekunder i sjudande vatten
Använd sommarkål till kåldolmarna eller linda förvällda kinakålblad kring färsen. Gör i övrigt som i vårt recept, men stek bara en knapp timme i ugnen, för sommarkål och kinakål blir färdiga betydligt snabbare än vintervitkålen
Du kan, om du vill, använda sellerikål/kinakål till denna sallad. Dela bladen i mindre bitar. DAGENS RECEPT 15-03-03GRÖNSALLAD MED ÄGG OCH SENAPSSÅSGammaldags men utsökt god är den här salladen med hårdkokt hackat ägg och en väl smaksatt senapssås
Den gröna mellandagsmixenen bit strimlad purjolök4 blad av ett kinakålshuvud, strimlade1/2 gurka, i tunna skivorett par nävar mungbönornågra gula cocktailtomater KRAV, i halvorolivolja KRAVflingsaltsvartpeppar KRAVchili, gärna chipotle för att få lite rökig smakBörja att fräsa purjolöken och när den blivit lite mjuk så i med kinakålen. 4 blad av