VI tog även scampi, wasabinötter och marinerad kinakål (som var så vansinnigt stark. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en skål för sej och slå sedan ner det, lite i taget i äggsmeten
300g kycklingfärs2tsk soya2msk vegetabilisk olja2st rivna vitlöksklyftor½st finhackad röd chili1msk riven ingefära1,2dl strimlade bambuskott230g riven morötter1,2dl hönsbuljong5dl strimlad kinakål20st TYJ Springroll pastry100g risnudlar (blötlagda)1st ägg för penslingOlja till fritering. Blanda i risnudlar och kinakål och rör hela tiden i ca 1 minut. 5dl strimlad kinakål. 1st ägg för pensling
½ huvud kinakål i grova strimlor. ½ huvud kinakål i grova strimlor. 1 ägg. Blanda färs, ägg, schalottenlök, 2 skurna stjälkar vårlök och koriander och dra några drag med pepparkvarnen, forma till bollar och sjud i saltat vatten i ca. 6 minuter, lyft upp med en hålslev och lägg åt sidan. Slå över fräset i en gryta med 1,5 liter vatten och kycklingfonden, låt koka upp och lägg i frikadellerna resterande 2 vårlökar och en tesked sesamolja, låt sjuda i 5 minuter, avsluta med att hälla i limezest/saft samt lägga i kinakålen och låt puttra i 2 minuter till, smaka av med salt & peppar. 1 ägg
Slå tre ägg i en skål och blanda ner i pastan. Strimla 400g kinakål, 2 strimlade morötter, 1 rödlök skuren i tunna båtar, ca 1 dl grovhackad persilja. 400g kinakål
Andra saker som nog är gott att stoppa i är små klyftor champinjoner/shiitake, strimlad "kinakål", större groddar, chili mm mm Och nästa vecka ska jag testa att byta ut nudlarna mot bönpasta