Kina recept

0 Spara
Syrligt och gott med grönsaker på kinavis

Syrligt och gott med grönsaker på kinavis

Grönsaker på kinavis, 4 portioner1 vitlöksklyfta, hackad1 gul lök, hackad1 bit färsk ingefära i små bitar1 röd chili, urkärnad och tunt skivad1 morot, finstrimlad1 purjolök i 1-2 cm tjocka skivor1 röd paprika, tärnad2 blad salladskål, i bitar2 tomater, i bitar1 burk (ca 400 g) böngroddar, spolade och avrunna3 msk olja3 msk soja1 msk maizena2 dl vatten1 dl salta jordnötterHetta upp oljan. Grönsaker på kinavis, 4 portioner
8 Spara
Kinas rabarbersaft

Kinas rabarbersaft

Varva rabarber och citroner i en hink. Häll över citronsyran och det heta vattnet. Låt stå med plast över på svalt ställe i två dygn
27 Spara
Indisk kyckling curry med gurkraita

Indisk kyckling curry med gurkraita

Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
13 Spara
Tofu och såsernas sås

Tofu och såsernas sås

Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
8 Spara
Frasiga fiskkakor

Frasiga fiskkakor

Här kommer veckans fiskrecept. Denna gång med lite touch från Asien. Jag älskar sötsurt. Visst är det intressant att den smakkombinationen även finns i vår svenska husmanskost i t ex dillkött och gravlaxsås
Sökförslag och sidor