Det som är så speciellt för den här maten är att den har djärva smaker som bittert och kryddigt och det är på grund av att man använder otroligt mycket vitlök, chilipeppar och den speciella smaken som man får av Sichuan peppar
I samma panna steker du sedan skivad vårlök, riven vitlök och rivet limeskal. Szechuan är egentligen bara ett namn på mat som kommer från provinsen Sichuan i Kina, men de bilderna jag sett har bestått av en väldigt klibbig och inbjudande sås, som jag kände att jag ville prova
Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kul och kunna göra egna Kina rätter hemma. Ta en ny skål och vispa ihop såsen, maizena, vatten, kycklingfond, sambal oelek,vinäger och socker och pressa i vitlöken
Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten
Börja med att lägga filéerna i botten och pressa vitlöken över kycklingen. Men nu var det inte äggakaga det skulle handla om idag, istället skulle det ju handla om kyckling och lergryta och hur ni kan låtsas en aning att ni befinner er i Kina för en stund