2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g kycklingben rivet skal och pressad saft av ½ apelsin 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1 msk farinsocker 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili. Sätt ugnen på 200°. Blanda skal och saft från apelsinen med soja, vinäger och farinsocker i en kastrull
Kul och kunna göra egna Kina rätter hemma. Skär paprikan i bitar. Stek kycklingen tills den nästan blir klar, inte helt och lägg i paprika och morötter sen
Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten
Men nu var det inte äggakaga det skulle handla om idag, istället skulle det ju handla om kyckling och lergryta och hur ni kan låtsas en aning att ni befinner er i Kina för en stund
Kärna ur och skär paprikan i centimeterstora bitar. Kina mat är något jag kan bli riktigt riktigt sugen på och det släpper lixom inte förräns jag ätit det
Köpte även en påse med räk chips jag tänkte smaska på under tiden jag lagade mat, dom brukar alltid varit så goda när man får dom ifrån Kina restauranger men den här var totalt smaklös
Ni vet sådandär typsikt kinesisk mat man får från kina restauranger, med tjocka trögflytande såser i rött och brunt med lite kyckling/kött i och överkokta grönsaker
Kina, Ur Allt om Mat”. på fotot syns även paprika och morotsstavar. Det här hade kunnat vara ett recept på snabblagad vardagsmat, men det är inte snabblagat när man behöver skala ett kilo räkor först
Sun Xianzhang headhuntades till Köpenhamn för lite mer än tjugo år sedan, efter att ha varit köksmästare på en femstjärnig hotellrestaurang i södra Kina