Kina lök recept

Kina - pannkakor

Kina - pannkakor

En salt pannkaka med koriander lök och annat gott. Resans bästa snack
Recension: Ho’s Kina, Stockholm

Recension: Ho’s Kina, Stockholm

Det serveras blandat med strimlad paprika, gul lök, purjo samt gröna bönor, men även här är grönsakerna rätt så trista
Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kinesiska vårrullar

Kinesiska vårrullar

Strimla lök och vitkål i fina strimlor. Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna
Biff med bambuskott och champinjoner

Biff med bambuskott och champinjoner

Men smaken är som baken, och vem har sagt att rätten smakar lika på alla kinarestauranger. Skiva lök och champinjoner
Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

När vi ändå är inne på de asiatiska butikerna i Malmö så vill jag tipsa om Kina Center Livs som har två olika helt veganska dumplings i storpack
Indisk kyckling curry med gurkraita

Indisk kyckling curry med gurkraita

Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten
Enkel vegansk tikka masala

Enkel vegansk tikka masala

Jag äter gärna mat från Thailand, Kina men också Indien. Skala och hacka löken. Fräs löken en stund, tillsätt sen riven ingefära och alla kryddor
Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Kina= jiaozi. salladslök. 1 dl (ca 4) salladslökar, fint skivad. 1 dl (ca 2st) salladslökar, fint skivade. 1 st gul lök, i bitar. 2 klyfta(or) vitlök. 2 st salladslökar, strimlade på snedden. 1 finhackad vitlöksklyfta. 1 dl (ca 4) salladslökar, fint skivad. 1 dl (ca 2st) salladslökar, fint skivade. 1 st gul lök, i bitar. 2 klyfta(or) vitlök. 2 st salladslökar, strimlade på snedden. 1 finhackad vitlöksklyfta
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Skala och finhacka löken. Kina mat är något jag kan bli riktigt riktigt sugen på och det släpper lixom inte förräns jag ätit det
Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Tillsätt lök och ingefära och woka i ungefär en minut. När såsen kokat ner till en tjock, krämig konsistens häller du över alltihop på ett serveringsfat och garnerar med finhackad salladslök 1 sidfläsk. 3 purjolök. 1 salladslök
Kallops

Kallops

skala och dela löken. lägg i morötterna och löken. Gul lök 2 st. Kina soya 2 tsk. 1. skär köttet i små bitar. 2. skala och dela morötterna i stavar
Barnvänligt eller mat för alla

Barnvänligt eller mat för alla

En förskolelärare berättade om en liten flicka, adopterad från Kina, som inte ville äta på dagis. ½ gul lök