Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten
Kina= jiaozi. salladslök. 1 dl (ca 4) salladslökar, fint skivad. 1 dl (ca 2st) salladslökar, fint skivade. 1 st gul lök, i bitar. 2 klyfta(or) vitlök. 2 st salladslökar, strimlade på snedden. 1 finhackad vitlöksklyfta. 1 dl (ca 4) salladslökar, fint skivad. 1 dl (ca 2st) salladslökar, fint skivade. 1 st gul lök, i bitar. 2 klyfta(or) vitlök. 2 st salladslökar, strimlade på snedden. 1 finhackad vitlöksklyfta
Tillsätt lök och ingefära och woka i ungefär en minut. När såsen kokat ner till en tjock, krämig konsistens häller du över alltihop på ett serveringsfat och garnerar med finhackad salladslök 1 sidfläsk. 3 purjolök. 1 salladslök