Kina chili recept

Ät chili – lev längre!

Ät chili – lev längre!

Man har gjort en ny studie med en halv miljon kineser som åt chili dagligen…läs längre ner. Jag äter chili nästan dagligen, om inte thaichilipulver så är det Mega Death chilisps som är mega stark, en liten dropp så bränner det in i röven… MEN det är färska chili som är mest effektiv enl
Kycklingklubbor med smak av Kina - Recept | Arla

Kycklingklubbor med smak av Kina - Recept | Arla

2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g kycklingben rivet skal och pressad saft av ½ apelsin 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1 msk farinsocker 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
Kycklingklubbor med smak av Kina

Kycklingklubbor med smak av Kina

2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili. Sätt ugnen på 200°. Blanda skal och saft från apelsinen med soja, vinäger och farinsocker i en kastrull
Recension: Ho’s Kina, Stockholm

Recension: Ho’s Kina, Stockholm

Rätten är wokad, och själva köttet har fint tuggmotstånd och är smaksatt med chili och spiskummin. En av oss har alltså varit på Ho’s Kina flera gånger förut, så uppenbarligen kan de laga tillräckligt bra mat för att folk ska komma tillbaka, men den här gången var hon inte lika nöjd
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Karamelliserat sidfläsk - szechuan

Karamelliserat sidfläsk - szechuan

Finhacka chilin och ingefäran, lägg åt sidan. Grovtärna sidfläsket och blanda med den krossade Szechuanpepparn, stjärnanisen och de torkade chiliflingorna
Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

När vi ändå är inne på de asiatiska butikerna i Malmö så vill jag tipsa om Kina Center Livs som har två olika helt veganska dumplings i storpack
Indisk kyckling curry med gurkraita

Indisk kyckling curry med gurkraita

Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Denna speciella böna kommer ursprungligen från Kina, men används numera mycket i Amerika, Afrika och Indien
Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Kina= jiaozi. chili. chili. chili. Fick för några dagar sedan äta världen godaste dumpling, gyoza, TACK Micke för all din japan inspiration
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Dela, kärna ur och strimla chilin. Kina mat är något jag kan bli riktigt riktigt sugen på och det släpper lixom inte förräns jag ätit det
Siomai - filippinska dumplings

Siomai - filippinska dumplings

Jag fuskar med färdigköpt wontondeg som finns att köpa frysta på Kina center livs på Möllan. ½ röd chili, finhackad
Kung Pao-kyckling

Kung Pao-kyckling

Hacka/strimla chilifrukter, vitlök och ingefära, lägg i en liten skål så länge. Tillsätt ca en fjärdedel av chili, vitlök och ingefärablandningen, rör om
Vårrullar

Vårrullar

För några år sedan så hade vi gårdsfest där vi bor och en av våra dåvarande grannar kom från Kina. Om du har färsk chili så hacka den fint
Glutenfria Dumplings

Glutenfria Dumplings

I Kina hjälps familjemedlemmar åt när de lagar gyoza, det blir ett trevligt sätt att umgås på före maten
Vegetariskt

Vegetariskt

I Sverige äter vi potatis som tillbehör men i Kina kan det vara en rätt i sig själv. Jag vill ha mycket chili i min variant men det är en smaksak