Man har gjort en ny studie med en halv miljon kineser som åt chili dagligen…läs längre ner. Jag äter chili nästan dagligen, om inte thaichilipulver så är det Mega Death chilisps som är mega stark, en liten dropp så bränner det in i röven… MEN det är färska chili som är mest effektiv enl
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g kycklingben rivet skal och pressad saft av ½ apelsin 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1 msk farinsocker 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili. Sätt ugnen på 200°. Blanda skal och saft från apelsinen med soja, vinäger och farinsocker i en kastrull
Rätten är wokad, och själva köttet har fint tuggmotstånd och är smaksatt med chili och spiskummin. En av oss har alltså varit på Ho’s Kina flera gånger förut, så uppenbarligen kan de laga tillräckligt bra mat för att folk ska komma tillbaka, men den här gången var hon inte lika nöjd
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Finhacka chilin och ingefäran, lägg åt sidan. Grovtärna sidfläsket och blanda med den krossade Szechuanpepparn, stjärnanisen och de torkade chiliflingorna
Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten
Hacka/strimla chilifrukter, vitlök och ingefära, lägg i en liten skål så länge. Tillsätt ca en fjärdedel av chili, vitlök och ingefärablandningen, rör om