Den här solgula soppan med bland annat morötter och kikärtor svängde jag ihop en dag när ena dottern och henne en av hennes bästa vänner skulle komma hit och äta
Krydda med gurkmeja, paprikapulver och salt. Tillsätt morot- och lökbitarna i det kokande vattnet. Ta kastrullen från plattan, mixa soppan slät med en stavmixer
Nu märks det verkligen att hösten är på plats, trädens färger har ändrats och vissa är helt avklädda (träden alltså), det mörknar snabbare och därmed har cykelljusen har plockats fram, det är kyligare och Håkan cyklar i långa byxor och har därmed lagt shortsen på hyllan
Mixa soppan slät, görs enkelt med stavmixer. Smaka av med kryddor, tex lite spiskummin, vitpeppar och paprika, tillsätt den upptinade broccolin och låt koka i tre minuter till
Så vi gjorde en indisk soppa med kikärter, blomkål och morötter med garam masala. 2 soppa med liknande ingredienser och kryddor. Indisk kikärtssoppa (9 port). Låt puttra 10 minuter och smaka av med salt och svartpeppar
Häll allt i en kastrull och fyll på med vatten till den får en tjock soppkonsistens. Skala morötter, rödbetor, ingefära och mixa dessa tillsammans med 2/3 av kikärterna och algerna
Smaka av med salt och peppar. 2 morötter2 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 burk kikärter, 400 g8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar1 msk färsk eller 1 tsk torkad timjan2 dl matlagningsgräddesalt, svartpepparSkiva morötterna och fräs i en stor kastrull med pressad vitlök i oljan i ett par minuter